HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Ukrán tévések is népszerűsítik Tokaj-hegyalját

2009. július 27. (hétfő) 12:04
 
A tállyai Palota Borház Kft. merészet gondolt, meghívást küldött Ukrajna legnézettebb televíziós csatornájának, a TV5-nek. A Kievben székelő média egyik népszerű műsora az „Ízletes utazások” című program, forgatócsoportja a világ immár több mint nyolcvan országában dolgozott, fókuszálva az idegenforgalmi értékekre, tájegységek gasztronómiai szokásaira.

 

A stáb Irina Alcibejeva főszerkesztő és Alexander Pirogov operatőr vezetésével, az elmúlt hétvégén érkezett a Tokaj-hegyaljai pátriába. Mint azt Benza György szőlőtermelőtől, a magyarországi program szervezőjétől megtudtuk, az ukrajnai tévések a borok fővárosában kezdték a forgatást. Itt Májer János tokaji polgármester beszélt a térség, illetve a város értékeiről, majd Európa mértani közepe - Tállya, ezen belül a Palota Borház Kft. következett. A település legnagyobb kiterjedésű, emeletszerű pincerendszerében interjúk készültek a szőlőtermelésről, feldolgozásról, magáról a borászatról és nem maradhatott el a kóstolás sem, természetesen a kamera optikája előtt. A szervezők remélik, hogy a felvételek népszerűsítik majd keleti szomszédainknál Tokaj-hegyalját, a bort, az ízeket, egyáltalán a térség nevezetességeit.

Ponty és puszi

[5_300] tv 03A tállyai program után a közelmúltban újra megnyílt mádi Ősz-hegyi Halastóhoz utazott a csoport. Irina Alcibejevát - miközben az egyik horgásszal beszélgetett - nem kis meglepetés érte a parton. Megmozdult a kapásjelző, a főszerkesztő ösztönösen lecsapott a horgászbotra, és mint kiderült, két kilós pontyot sikerült kihúznia a vízből – némi segítséggel. Irina életében nem pecázott még, így érthetően nagy volt az öröm, olyannyira, hogy puszit nyomott a ponty szájára. Hiába no, szűzkéz…
Később a hal feldolgozásra került, egyedi recept szerint készült el az „Ősz-hegyi halászlé,” és ha már gasztronómiai műsor, nem pihent az operatőr. A késő estbe nyúlt tóparti események nem tettek pontot a készülendő film végére, a stáb a Fővárosban és a Balatonon folytatta magyarországi portyázását.

[1_960] tv 09

[3_960] tv 08

[2_960] tv 07

[5_960] tv 03

[7_960] tv 04

[8_960] tv 05

[6_960] tv 06

[9_960] tv 02

[4_960] tv 10

- SfL -

Vissza