HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Lola: „Minden fiatalt arra bíztatok, menjen el szavazni!”

2010. április 1. (csütörtök) 09:48
 

Felnőtt nővé érett a 2005-ben, még tinédzser kislányként színpadra álló vadóc énekes, Lola. Sokak kedvence idén augusztusban már 22 éves lesz, így áprilisban első szavazóként vehet részt az országgyűlési választásokon. Erről, valamint pályája első lépéseiről és új klipjéről is kérdeztük.

- A testvérem ének- és szolfézstanár, de az apukám és a nagyszüleim is kiválóan énekelnek. Persze rajtam kívül senki nem gondolt a családban arra, hogy énekesi karrierbe kezdjen – kezdte a beszélgetést a bájos, fiatal tehetség.

- Milyen zenei előképzettséggel rendelkezel?

[1_960] Lola.jpg- Hatéves koromban írattak be zeneiskolába, zongoráztam és nyolc évig szolfézsra is jártam. Most pedig gitározni tanulok. A szüleim soha nem erőltették rám a zenetanulást. Bár vágytam arra, hogy egyszer színpadra álljak, de soha nem ragaszkodtam ehhez görcsösen, úgyhogy talán éppen ezért sikerült.

- Hol volt az első fellépésed közönség előtt?

- Hatévesen Lengyelországban, egy nemzetközi énekversenyen léptem fel először közönség előtt. Második lettem. Később többször is visszatértem Lengyelországba, ahol különböző fesztiválokon énekeltem, és nagy örömömre dobogós helyezéseket, különdíjakat is kaptam.

- Milyen emlékek fűznek az első nagylemezed megjelenéséhez?

- Nagyon jó érzés volt, amikor a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, és a kezemben tarthattam a korongot. Ez az Álomtánc című album volt, 2006-ban. De a lemez hatását igazából akkor kezdtem érezni, amikor egymás után jöttek a fellépések. Megtapasztaltam, hogy egy énekes életében egy album megjelenése nagyon nagy dolog.

- Ha már az elsőknél tartunk, mikor ért az első szerelem?

- Olyan 15-16 éves lehettem. Kinn voltam apukámmal egy énekversenyen Boszniában, és ott egy táncos fiúba vagy két napig halálosan szerelmes voltam. De sajnos ez az érzés hamar elmúlt.

- Ma már nem vagy tini előadó. Mennyivel érzed magad önállóbbnak, magabiztosabbnak?

- Abszolút önálló vagyok, de a magabiztosságom az igen változó, mondhatni, törékeny. Van amikor nagyon magabiztos vagyok, de előfordul, hogy ugyanúgy mögém kell állnia valakinek, mint 12 éves koromban. Fellépések előtt még mindig izgulok egy kicsit, de már tudom, hogyan lehet jó bulit csinálni, és azt is, hogyan lehet kijavítani, ha valami nem sikerül.

- Nem rég készült el az új klipedet, új lemezed is lesz?

- Igen, Symbiennel (Sztevanovity Krisztián) készítettünk egy közös klipet Callin címmel, ez egy dance szám. Ellentétben az előző klipjeimmel ebben már nőként kerültem középpontba. Új lemezt is tervezek, már dolgozunk rajta, de még minden elég képlékeny, egy hónapon belül azonban körvonalazódnak majd a dolgok.

- Az idén első választó leszel. Mennyire fontos ez számodra?

- Nagyon fontosnak tartom, hogy elmenjek szavazni. Úgy 13-14 éves korom óta figyelem a politikát. Sokáig a nagyszüleimnél éltem, ők mindig nézték a híradót, és én is csatlakoztam hozzájuk. Aztán megbeszélték a hallottakat, mindenről meg volt a véleményük, és ez a hozzáállás rám is átragadt. A mai napig figyelem az eseményeket. Nem mondom, hogy értek a politikához, de megvan a véleményem. Mivel első választó lettem, kötelességemnek érzem, hogy leadjam a voksomat.

- Szerinted miért fontos, hogy a fiatalok elmenjenek szavazni?

- Élni kell ezzel a lehetőséggel. Sokan mondják: ugyan mi történik, ha én nem megyek el szavazni? Nekem az a véleményem, fontos, hogy mindenki leadja a voksát, szerintem ez állampolgári kötelesség. Arról már nem is beszélve, hogy ezzel az emberek kifejezhetik a véleményüket. Ez az az alkalom, amikor mindenki beleszólhat az ország sorsának alakulásába. Ezért minden fiatalt arra bíztatok, hogy menjen el szavazni!

Dávid Ildikó

 

NÉVJEGY:

Korsós Judit, azaz Lola
Született: Hatvan, 1988. augusztus 4.

Kedvencünk kedvencei:
példakép: Pink
zene: pop
könyv: Stephanie Meyer: A burok
film: Szerelmünk lapjai, Twilight
hobby: olvasás, filmnézés
étel: a nagymama húslevese
férfiideál: magas, barna haj, barna szem

Vissza