HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Építenék a Búza téri piacot

2007. április 1. (vasárnap) 13:14
 
Megújul, megszépül Miskolc város éléskamrája, a Búza téri piac. A miskolci önkormányzat az Ikeron Zrt.-vel társult a 2,6 milliárdos rekonstrukció elvégzésére. A beruházás a tervek szerint 2008 májusára készül el.Megújul, megszépül Miskolc város éléskamrája, a Búza téri piac. A miskolci önkormányzat az Ikeron Zrt.-vel társult a 2,6 milliárdos rekonstrukció elvégzésére. A beruházás a tervek szerint 2008 májusára készül el.

Az alapkőletételen már túl vagyunk, igaz rögtön nem várt akadályokkal kell szembenézni az építőknek. A népszerű pecsenyesoron található két büfé tulajdonosa megmakacsolta magát, és nem akart átköltözni az ideiglenesen kijelölt területre, amelynek a kialakítására az önkormányzat több mint ötvenmilló forintot költött. Bár a többiek az új helyen már javában sütögetik pecsenyéiket, a maradók is valami hasonlóval próbálkoztak volna, legalábbis ezt állítják a beruházók, akiknek minden nap késlekedés komoly, forintosítható kárt okoz. A hunyó ebben az ügyben a Városgazda Kht. lehet, amelynek a feladata a terület előkészítése lett volna. Az önkormányzati cég azonban valószínűleg azért, hogy kiköszörülje a csorbát, nem kevés kockázatot vállalva, az egyik hétvégén rendőri felügyelet mellett „eltakarította” a pecsenyesoron található összes épületet. Tette mindezt annak ellenére, hogy a bontást a pecsenyések esetében az építési és bontási engedélyeket kiadó örökségvédelmi hivatal miskolci irodája kimondottan megtiltotta. A károsultak rendőrségi feljelentést tettek lopás és rongálás miatt. Lapzártánk idején egyelőre állt az építkezés.

– Van építési engedélyünk, csak nem jogerős, mert a hatóság felfüggesztette, pontosította Várkoly Péter projektmenedzser azt az egyik miskolci lapban megjelent információt, amely szerint engedély nélkül újítják fel a miskolci  piacot. Várkoly szerint a probléma rövidesen megoldódik, mert ez a mostanra kialakult helyzet senkinek nem jó. De nemcsak az építkezőknek akad problémájuk,  a kereskedők sem elégedettek. Névtelenséget kérők szerint a bérleti díjak túlzottak, HŰVÖS TAVASZ VÁRHATÓ Építenék a Búza téri piacot és ennek az lesz az eredménye, hogy a csarnok elplázásodik.  Várkoly úgy véli, ez képtelenség, akárcsak az a híresztelés, hogy a piac átépítése kapcsán, a város számára előnytelen szerződés született. „A szerződésben rögzítettük, milyen alapterületen lesznek élemiszert árusító kereskedők, és azt is, milyen mértékben jelenhetnek meg a piacon más profilú üzletek. Korrekt megállapodás jött létre az Ikeron és a miskolci önkormányzat között, amely 20 évre szól. Az építkezés várható megtérülési ideje 10-12 év. A város évente fix 40 millió forinthoz jut, és ha minden jól megy, osztalékot is kap.

Vissza