HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Zsédenyi Adrienn: „Az ünnep nem elérkezik, hanem megteremtjük”

2010. december 9. (csütörtök) 20:04
 

Sugárzó szépségű énekes, édesanya és feleség, ráadásul minden területen sikeres. Hangja egyedi, megjelenése igényes, és minden fellépésekor sikerül megőriznie természetességét. Zsédenyi Adrienn épp egy koncertjére készülődött, amikor telefonon utolértük. Ennek ellenére örömmel vállalkozott a beszélgetésre, különösen, hogy megtudta, a közelgő ünnepekről szeretnénk faggatni.

- A karácsony kiemelten fontos helyet foglal el a szívemben – mondta a művésznő nagy lelkesedéssel. Talán ezért is készítettem el öt évvel ezelőtt Ünnep című lemezemet, 11 vadonatúj karácsonyi dallal. Ezekben a dalokban a karácsonyi mese minden szépsége, íze, illata benne van. Mindazok az érzések, amik ilyenkor eltöltik a szívünket. Van benne játék és van benne emlékezés, de helyet kapott a korongon a legszebb karácsonyi történet, „A kis gyufaárus lányé” is. Mióta ez a lemez megjelent, hagyomány, hogy a decembert koncertezéssel töltöm. Ezekkel a karácsonyi koncertekkel talán én is hozzá tudok tenni ahhoz, hogy az ünnep igazi arcát, igazi szépségét mutassa, és ne a rohanásé, a kapkodásé legyen a főszerep.

[1_960] Zseda3.jpg
- Ha lehet, akkor az idei adventi repertoár az eddigieknél is színesebb, ha jól tudom, Szentpéteri Csillával is készítettek egy közös műsort.

- Igen, így van. A saját műsoraim, a nagykoncert és a „Zongorista és Én” című koncert mellett idén Csillával is adunk közös adventi koncertet. Ez különleges kihívás volt számomra, hiszen egészen más dalokat énekelek ebben a műsorban, mint amit tőlem megszokott a közönség. Csilla is írt nekem egy dalt, de az ő átiratában megszólaltatjuk az Ave Mariát, és a Sámson és Delila című opera híres Csókáriáját is. Csilla kérésére az operához is úgy nyúltunk hozzá, hogy az „zsédás” legyen.  Mindig is vonzottak az újdonságok, szerettem új dolgokat kipróbálni. Tüzes és szenvedélyes, ugyanakkor nagyon lágy és nőies ez az este. Finom ötvözete kettőnk személyiségének, zenéjének. Idén Debrecenben és Kecskeméten láthatja a közönség, de jövőre az ország számos nagyvárosába tervezünk közös koncerteket.

- Említette a Zongorista és Én koncertet, miben különbözi ez a produkció a többitől?

- Ebben a közel 90 perces műsorban minden benne van, ami a zenében rám nagy hatással volt, olyan dalok, amelyek fontosak voltak a pályám szempontjából, és olyanok, amelyek mindig nagy kedvenceim voltak. Két zenésszel állok ilyenkor színpadra, egy zongorista és egy szaxofonos tart velem ezeken a zenei kalandozásokon. Meghitt közvetlensége a legnagyobb ereje ennek a koncertnek.

- Ilyen zsúfolt decemberbe hogy fél bele az ünnepi készülődés?

- Nehezen. De nem baj. Én édesanya és énekesnő vagyok. A kettő inspirálja, kiegészíti egymást. Ha otthon adventi koszorút készítek a kisfiammal, abból én töltekezem, bennem épül a varázs, amit aztán a színpadon állva tovább tudok adni a közönségnek. Hiszek a szeretet erejében, az én pályámon minden a szeretetből épül. Ha le kell mondanom valamiről, azt mindig a saját pihenésem kárára teszem. Nem baj, ha abból most kevesebb jut, mert otthon és a színpadon is az a legfontosabb, hogy a karácsony csodája megtörténjen. Apukámtól tanultam, még kislányként, hogy az ünnep nem elérkezik, hanem megteremtjük. Hát én bízom abban, hogy 2010-ben is sok embernek segíthetek megteremteni a karácsonyt.

- Hogyan telik majd az ünnep? Van előre kialakított forgatókönyv?

- Nimród idén már 3 éves, lassan kialakulnak a saját szokásaink, ünnepi koreográfiánk. A fát a férjemmel együtt díszítjük, és igyekszem mindig valami különleges menüvel meglepni a családot. Sokszor már ősszel elkezdem gyűjteni a recepteket, és keresem a tökéletes verzióját a gesztenyés pulykának, vagy éppen a borkrém-levesnek.

Dávid Ildikó

Névjegy

[2_180] Zseda2.jpgZsédenyi Adrienn, Zséda
Született: Pápa, 1974. december 30
Családi állapota: férjezett
Egy gyermeke van: Nimród

Kedvencünk kedvencei

Példaképe: Grace Kelly
Film: Selyem
Író: Remarque
Zene: Soul
Hobby: Utazás
Parfüm: Avon True Glow

Vissza