HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Gianni:”Életmódváltásért kiáltott a szervezetem”

2011. május 12. (csütörtök) 09:11
 

Televízió- és rádióműsort vezet, vendéglőjét irányítja, könyvet ír, sportol, az idén pedig az Érthetően az egészségért programsorozat nagykövetévé választották. Ő az az olasz származású, közvetlen fiatalember, aki bárhol bármikor oldott hangulatot képes teremteni. Szenvedélyesen szereti az autókat, volt AC Milan-játékos révén rajong a futballért. Az olasz sármőrrel, Gianni Annonival tévés pályafutásáról, étterméről és az egészségmegőrző programban vállalt feladatairól is beszélgettünk.

- Hány éve jött Magyarországra?

- Tizenhét évvel ezelőtt Erasmus ösztöndíjjal érkeztem a közgazdasági egyetemre. Az ösztöndíj ugyan csak egy évre szólt, de én maradtam. Nem nehéz kitalálni, hogy miért (nevet), természetesen a jó öreg szerelem volt az oka.

- Olaszország mely vidékéről származik, és milyen gyakran jár haza?

[1_300] GianniAnnoni.jpg- Lombardiából, Gallarate-ból származom. Ez a város az Alpok alján fekszik, nem messze Milánótól, közel a svájci határhoz. Imádom ezt a csodás vidéket, nem lehet véletlen, hogy George Clooney is vásárolt a környéken egy házat magának. Viszonylag gyakran haza látogatok, mostanában havonta eltöltök otthon egy-két napot.

- Mi az, ami a legjobban hiányzik a hazájából?

- Alapvetően mindenem megvan itt Magyarországon, semmit nem nélkülözök. Ami talán mégis hiányzik, az a reggeli nyugodt kávézás. Olaszországban ébredés után beül az ember valahova egy jó forró capuccinóra, és ott vidám emberek társaságában megvitathatja mondjuk az előző esti focimeccset. De igazából ezt csak az értheti meg, aki már átélte. Ugyanis Magyarországon is kávézunk reggelente, de hiányoznak mellé a nyugis beszélgetések. Megisszuk a kávét és rohanunk.

- A nagyközönség a televízióból ismeri. Hogyan kezdődött a tévés pályafutása?  

- 2000-ben Friderikusz Sándor embereket keresett a Fantasztikus Európa című műsorához és egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak. Így kezdődött. Nagyon szerettem ezt a műsort, főként, hogy a hazámat népszerűsíthettem benne. Aztán jött a Lucifer, a Lazac, az All you need is love, A nagy étteremalakítás, na meg jöttek a rádiós műsorok is.

- Budapesten éttermet üzemeltet, ahol ritka a szabad asztal. Minek köszönheti a hely a sikerét?

- Szenvedéllyel kell szeretni a vendéglátást, máshogy ez nem megy. Nagyon fontos a kedves, előzékeny és figyelmes kiszolgálás, hogy a hozzánk betérő vendégek minden kívánságát megpróbáljuk teljesíteni. Ehhez társulnak még az eredeti olasz ízek, az olasz alapanyag és az olasz recept szerint elkészített ételek.

- Mi a véleménye a magyar gasztronómiáról?

- A magyar konyha teljesen más, mint az olasz. Sokkal fűszeresebb, és zsírosabb. Kezdetben nekem például több ízt meg kellett itt szoknom. Az a véleményem, hogy az egészséges táplálkozáshoz sokkal kevesebb sertés zsírt kellene felhasználni, ugyanis nincs szüksége a szervezetnek a fölösleges energiákra. Vagyis nem azt mondom, hogy ne együnk magyaros ételeket, hanem hogy figyeljünk a mennyiségekre.

- Mi az oka, hogy vállalta az Érhetően az egészségért program nagykövete tisztét?

- Az elmúlt évben sajnos több jelzést is adott a szervezetem, arról, hogy változtatni kell az életmódomon. Részt vettem egy teljes kivizsgáláson ahol közölték velem, hogy nincs kizárva, hogy daganatos betegségben szenvedek. Nagyon megijedtem, és bár azóta az eredményeim negatívok, de az ijedtség okozta trauma megváltoztatta életemet. Az eset arra is rádöbbentett, hogy nem attól leszek férfi, hogy nem megyek el orvoshoz, csak akkor, ha már valami nagyon fáj. Fontosabb a megelőzés, és az, hogy haza tudjak menni a családomhoz. Szóval a saját példámon keresztül szeretném felhívni az emberek figyelmét a megelőzés és az egészséges életmód fontosságára.

- Jelenleg egyedül él, milyen társat szeretne párjául?

- Nem tudom elmondani, hogy mi kell nekem. Valami meg kell, hogy fogjon, egy szem, egy mosoly, vagy egy kéz. Szalad az ember a szépség után, de az mulandó. A szerelemnek nem ezen kell alapulnia. Várom azt, hogy a Jóisten küld majd nekem valakit, akit egy életen át szeretni fogok.

- Hogyan képzeli el magát mondjuk olyan 25 év múlva?

- Gyerekekkel és családdal. Szeretnék akkor is segíteni az embereken, ha tudok. Remélem az éttermem még meglesz, és ugyanolyan boldog leszek, mint amilyen most vagyok.

Dávid Ildikó

 

Gianni Annoni névjegy

Született: Gallarate, 1971. máj. 16.
Csillagjegye: bika
Családi állapota: nőtlen

Kedvencünk kedvencei

Példakép: a családja
Film: Mátrix
Zene: a techn-on és a house-on kívül minden
Étel: mindenevő
Hobbi: rajz, sport, olvasás

Vissza