HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Minden klappolt a csokifesztiválon

2011. augusztus 29. (hétfő) 20:10
 
„Jó volna, ha a december 11-én megtartásra kerülő születésnapi bulinkon annyi embert látnék Budapesten, mint amennyit most Szerencsen!”


[10_180] csoki 02A fenti idézetet Ördög Tibor, ismertebb nevén Csipa, a Hooligans frontembere dörrentette el a hangfalakon keresztül vasárnap este, a IV. Országos Csokoládé Fesztivál záró programján. Merthogy cirka tizenöt-ezren látogatták meg az elmúlt hét utolsó napjának az eseményeit, műsorait. A négy napot átívelő fesztivál – összességében – huszonhat-ezer látogatót vonzott, és tényleg, hömpölygött a tömeg a Rákóczi-várban, annak parkjában, a főút erre az alkalomra elkerített részén. Szerencs nagyot alakított és ezt már Koncz Ferenc a város polgármestere is hangoztatta a Hooligans koncertje előtt. – Mindenkit köszönet illet, a szervezőket, a lebonyolítókat, a város intézményeit, szervezeteit, műsorokat adó csoportjait, a támogatókat, egyáltalán a lakosságot, hogy úgy sikerült megtartanunk az immár határainkon túl is ismertséget szerző, családiasnak is titulálható programot, ahogy azt terveztük. [3_180] csoki 03Bízom abban, hogy a fesztivál egyre inkább meghozza a város ismertségét – hangsúlyozva, hogy a Bonbon Kft. megmentette a feledéstől a szerencsi a csokit. Remélem, hogy a kormányzat segítségével egyre inkább izmosodik majd a város ipara, előbb-utóbb európai hírnévre is szert teszünk. Bízom abban, hogy a fesztivál hozzájárul Szerencs gazdaságának a fellendüléséhez, ugyanis az igazi cél ez – húzta alá mondandóját Koncz Ferenc. Dr. Takács István a fesztivált leginkább támogató Bonbon Kft. ügyvezetője hasonlóan fogalmazott - megjegyezve, hogy a szerencsi édesipar elmozdult a holtpontról, ma már az ország minden zugában fellelhetők a cég termékei.

Mintapélda

[1_180] csoki 04A beszámolóhoz mindenképpen hozzátartozik, hogy a szombaton Szerencsre látogatott Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is elismerését fejezte ki nem csak a rendezvény színvonalasságáért, de a városvezetés küzdéséért is. – Azt gondolom, az önkormányzat bajokból történő kilábalásának egyik ékes példáját tapasztalhattuk az elmúlt hónapok alatt. Magyarország Európai Uniós elnöksége alatt elérték a városvezetők, hogy a szerencsi csoki ott legyen a kontinens legtávolabbi részein. A hazánkba látogató delegációk magukkal vitték az ország értékeit képviselő termékeket, közöttük Szerencs csokoládéját. [5_180] csoki 05Meggyőződésem, hogy a diplomáciának, a Vidékfejlesztési Minisztériumnak az az oldala, ami az ország külföldön történő megismertetését célozta meg – eredményes volt. Meg kell oldanunk olyan problémákat, amelyekkel korábban nem foglalkoztak, helyre kell állítanunk azt a megbecsülést, ami hazánkat jellemezte egykor. Gondolok itt arra, hogy vissza kell ültetnünk a köztudatba a magyar termékek értékét, kerüljenek ezek újra a boltok polcaira. A hazai termékek érdekében végzett munka egyik éles példája a szerencsi küzdés – mondta a vidékfejlesztési miniszter.

Zökkenőmentes volt

[4_180] csoki 06Nem lehet szó nélkül elmenni a szervezés, a lebonyolítás mellett. Arra semmiképpen nem lehet itt vállalkozni, hogy név szerint kapjanak elismerést a fellépők, mert csak a felsorolásuk is oldalakat venne igénybe. Ám a kivitelezés minden elismerést megérdemel. - A Szerencsi Általános Művelődési Központ munkatársai a maximumot hozták ki magukból – mondja Csider Andor az intézmény igazgatója. – A legnagyobb segítséget az adta a négy nap alatt, hogy kaptunk egy feladatot és nem szólt, nem fontoskodott senki, hagyták elvégezni a megtervezett munkát. Valahol úgy érzem, ez a legnagyobb megbecsülése a stábnak és vezetőként azt kell mondanom, kivétel nélkül köszönet illet mindenkit. Persze akadtak kisebb, elhanyagolhatónak tekinthető gondok, elég ha csak azt említem, hogy elromlott az e-mail rendszerem, a mobilom mikrofonja, így azután nagy volt a rohangálás. Jóleső érzés volt azonban, hogy csakis a segítséget tapasztaltuk mindenki részéről, elsősorban a média munkatársaitól, legyen az országos, megyei, vagy helyi szintű. [2_180] csoki 07Azt hiszem, a látogatottság magáért beszél, hálás köszönet érte – mondta a Kulcs Magazin érdeklődésére Csider Andor. A fesztivál vasárnap tűzijátékkal, éjfél magasságában ért véget és bár tényleg hosszú lenne a műsort adókat megnevezni, az utolsó három fellépő együttes mindenképpen említést érdemel. Merthogy mindhárman szerencsiek, így az Idiot Side, a Join, és a Hooligans.
Koncertjeik előtt talpalatnyi hely alig akadt a város főutcáján…

[12_960] csoki 08

[0_960] csoki 01

[6_960] csoki 02

[11_960] csoki 09

[5_960] csoki 05

[7_960] csoki 10

[9_960] csoki 11

[8_960] csoki 12

[14_960] csoki 13

[2_960] csoki 07

[13_960] csoki 14

[15_960] csoki 15

TOVÁBBI KONCERTFOTÓK >>> ITT!!!

HA VALAKI KIHAGYTA VOLNA, SOK-SOK FOTÓ TALÁLHATÓ A CSOKIFESZTIVÁLRÓL MÉG >>> ITT!!!

- SfL -

Vissza