2012.február.17 (péntek) Távozik az MSZP-s alpolgármester

Távozik az MSZP-s alpolgármester

Lemondott tisztéről Csikász Gábor, a szocialista vezetésű Tiszaújváros alpolgármestere. Csikász azt állítja, sem az MSZP-s polgármesterrel, sem az őt megválasztó képviselőkkel nem volt konfliktusa.

A tiszaújvárosi szocialista harcban elbukó Csikász „kitart elvei mellett”

Lapunk azonban úgy értesült, hogy távozásának hátterében a helyi MSZP-n belüli hatalmi harcok állnak.

Csikász Gábort, a Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulás Hivatalának korábbi vezetőjét Bráz György MSZP-s polgármester javaslatára – a helyiek szerint: nyomására – mint nem választott képviselőt szavazta meg a város szocialista többségű képviselő-testülete alpolgármesternek. Tiszaújváros azon kevés települések egyike, ahol a 2010-es önkormányzati választások után MSZP-s városvezetővel, szocialista többséggel alakult meg a képviselő-testület. Úgy tudjuk, Csikász Gábor tevékenységét sokan a szocialista párton belül sem nézték jó szemmel, s úgy látszik, számos érdeksérelmet okozhatott a párton belül. A leendő polgármester-jelöltségért folyó küzdelemben például a másik alpolgármesterrel, Fülöp Györggyel került konfliktusba, és az egyik kulcsfigurájává vált a jelenlegi és a korábbi szocialista városvezetők között dúló gazdasági és politikai harcnak. Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy az önkormányzattól az az ügyvédi iroda kapott megbízást, amelyben Csikász Gábor testvére is dolgozik.

Csikász hivatalosan a testület jövő szerdai ülésén jelenti be távozását, addig lapunknak is csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy „kitartok az elveim mellett.” Állítása szerint semmilyen konfliktusa nem volt a polgármesterrel, sem az őt megválasztó képviselőkkel. Szerettük volna megkérdezni Bráz György polgármestert is, de bizottsági ülésekre és egyéb tárgyalásaira hivatkozva sem szerdán, sem tegnap nem tudtunk vele beszélni.

„Csikász Gábor megbízása a húsz éve szocialista irányítású város összes gazdasági társaságának felügyeletére szólt” – mondta a volt alpolgármesterről az egyik vezető helyi fideszes politikus. „Az MSZP stílusához illeszkedően karrierista, céljai eléréséért bárkin átgázoló alpolgármestert ismert meg személyében Tiszaújváros lakossága. A kezébe adott gazdasági és politikai hatalmat leginkább arra használta, hogy a tiszaújvárosi vállalkozókat és vállalkozásokat függőségi helyzetbe hozza. Mindemellett arrogáns és inkorrekt stílusban, megállás nélkül, minden alapot nélkülö­zően bírálta a kormányt” – fogalmazott. A politikus szerint Csikász a családtagjait helyzetbe hozó ténykedésével „nem titkolta”, hogy Tiszaújvárosban a szocialista vezetés bármit megengedhet magának.

Pintér Balázs

forrás: magyarhirlap.hu

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat