HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

"Legyen jobb a gyerekeknek" a Mezőcsáti Kistérségben

2014. január 21. (kedd) 10:44
 
Az Országgyűlés 2007. május 31-én elfogadta a „Legyen jobb a gyermekeknek!”...

...Nemzeti Stratégiáról szóló Országgyűlési határozatot, melynek célja, hogy jelentősen csökkentse egy generáció alatt a gyermekek és családjaik szegénységének arányát.

[1_300] Mezocsat.jpg„Legyen jobb a gyermekeknek” a Mezőcsáti Kistérségben elnevezésű pályázat a Nemzeti Stratégiára épülve alapvető céljának tekinti a szegénység különösen a gyermekszegénység csökkentését és a szegénység újratermelődésének, átörökítésének megelőzését, a gyermekek továbbtanulási esélyeinek növelését. A projekt megvalósítási időszaka 2015. 06. 30. tart.

A pályázati megvalósítás kezdetekor Gyerek-esély Bizottság állt fel, a gyermekek mindenekfelett álló érdekeit képviselve. Kiemelten fontos területnek tartjuk a bizottság munkáját, a szakmaközi hálózat kiépítését és működtetését, a hosszú távra szóló gyerekesély stratégia létrehozását, a szükségletekre és igényekre épülő szolgáltatások nyújtását.

A kistérség két településén Tiszakesziben és Tiszatarjánban működő Közösségi Ház és Biztos Kezdet Gyerekház munkatársai rendszeresen érdekes és színes programokkal várják az érdeklődőket.

Vissza