HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A gyorshajtók kipiválva, jöhetnek az ittas vezetők

2014. április 18. (péntek) 14:06
A nemzetközi TISPOL akció keretében három napig kiemelten ellenőrizte a sebességhatárok betartását a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Tekintettel a húsvétra a napokban a szondáztatás kerül előtérbe.

A közúti kontroll kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködtek.

A TISPOL akció eredményei Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében:  összesen 179 gyorshajtót vontak ellenőrzés a rendőrök. A sofőrök közül 80 fővel helyszíni bírságot, 74 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a járőrök, míg 5 autós esetében feljelentéssel éltek. Az objektív felelősség elve alapján 19 esetben kezdeményeznek közigazgatási eljárást az egyenruhások. Az egyéb intézkedések tekintetében 6 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, és két ízben külföldi hatósági jelzés jogosulatlan használata miatt kezdeményezett a hatóság közigazgatási eljárást. Külföldi személyek által elkövetett szabályszegések miatt 11 esetben alkalmazták a rendőrök a visszatartás jogintézményét.

A rendőrségi tapasztalatok szerint a regisztrált baleseti okok között továbbra is az élen helyezkedik el a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása és a kanyarodás szabályainak megsértése. 

Vissza