HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Diósgyőri bravúr Bulgáriában!

2014. július 17. (csütörtök) 22:53
 
A Diósgyőr nagy bravúrt végrehajtva 2-0-ra nyert a bolgár Liteksz Lovecs vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

Szivics Tomiszláv együttese Németh Milán góljával a 81. percben szerzett vezetést, a végeredményt pedig Miroslav Grumic állította be az utolsó percben.

Az első körben kettős győzelemmel továbbjutó Diósgyőr idegenbeli sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

    EL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Liteksz Lovecs (bolgár)-Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
-----------------------------------------------
Lovecs, 1000 néző, v.: Panaji (ciprusi)
    gólszerzők: Németh M. (81.), Grumic (90.)
    sárga lap: Vajushi (62.), Bozsikov (89.) illetve Okuka (36.), Gosztonyi (51.), Bacsa (74.), Egerszegi (91.)

    Liteksz Lovecs:
    ---------------
Vinícius - Popov, Bodurov, Mendy, Bozsikov - Boumal (Rumenov, 60.) - Vajusi, Zlatinov, Kossoko (Cvetkov, 77.), Asprilla (Cvetanov, 82.) - Jordán
    
    Diósgyőri VTK:
    --------------
Antal - Okuka, Debreceni, Kádár, Husic - Egerszegi, Elek Á. - Gosztonyi (Grumic, 59.), Barczi (Bognár, 50.), Németh M. - Bacsa (Marjanovic, 78.)

Az első félidő jelentős részében a hazaiak akarata érvényesült, több nagy helyzetet is kialakítottak, de Antal remek védéseinek köszönhetően nem született gól. Ezt követően kissé feljavult a Diósgyőr játéka, Egerszegi pedig az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét hagyta ki.

A fordulás után is hasonlóan alakult a játék képe, Kraszimir Balakov együttese gyakorlatilag körbelőtte Antal kapuját, de a vezetést nem tudta megszerezni. A 81. percben aztán a magyar csapat a két új szerzeményének összjátéka gólt eredményezett: a csereként beálló Bognár István labdaszerzése után Németh Milán talált a kapuba. Ráadásul az utolsó percben egy gyors ellentámadás végén a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos góllal - amelyet Grumic szerzett - bebiztosította győzelmét a Diósgyőr.

(MTI)

Vissza