HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

A Puskás kipipálva

2014. július 27. (vasárnap) 21:22
 
Az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójára készülő Diósgyőr 2-1-es győzelmet aratott a vendég Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/2015-ös idényének első fordulójában vasárnap.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 2-1 (0-0)
----------------------------------------
Miskolc, 4314 néző, v.: Bognár
    gólszerzők: Husic (50.), Bacsa (72.), illetve Lencse (92.)
    sárga lap: Marjanovic (42.), Gosztonyi (59.), illetve Makrai (38.), Gohér (55.), Lencse (70.)

Diósgyőr: Antal - Okuka, Alves, Debreceni, Husic - Marjanovic (Gosztonyi, a szünetben), Elek, Bognár, Nikházi - Bacsa (Bori, 77.), Grumic (Takács, 57.)

Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér - Denkovic (Czvitkovics, 60.), Polonkai (Papp, 70.), Szakály D., Tóth B., Makrai (Tischler, 56.) - Lencse

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A félidő derekától inkább a Diósgyőr irányított, de nem sikerült bevennie Hajdúch kapuját, s a szünetben gól nélküli döntetlen volt az állás.

A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, s ezek néhány perc alatt góllá is értek. Többnyire a folytatásban is a házigazdák veszélyeztettek, a vendégek csak elvétve jutottak el a diósgyőri kapuig. A hajrá elején aztán megduplázta előnyét a hazai csapat, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa, igaz, Lencse még az utolsó pillanatban szépített.

A Diósgyőr - amely az orosz Krasznodarral találkozik majd az EL-selejtező harmadik körében - megérdemelten győzött.

 

(MTI)

Vissza