HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Tokaji ünnep az István, a királlyal

2014. augusztus 10. (vasárnap) 17:51
 
Az István, a király című rockopera előadásával nyitották meg szombat este az egykori tokaji kőbánya helyén létrehozott Fesztiválkatlant. A díszelőadáson részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

Nem csak megyénk, hanem az Északkelet- Magyarországi régió legnagyobb szabadtéri színpada a tokaji Fesztiválkatlan. A borvidék névadó településén megvalósult beruházás eredményeként egy olyan 2500 főt befogadó létesítmény jött létre, amely az egész térség érdekeit szolgálja. A település önkormányzata, mint projektgazda felvállalta a megvalósítás minden terhét és az uniós pályázati forrást kiegészítő jelentős önrészt is.  Tokaj városa a múltban és a jelenben is kiemelt figyelmet fordít a kultúrára, amelyet összekapcsoltak az idegenforgalommal. A mintegy 2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően Tokaj városa rákerül a honi, s remélhetően a határon túli magyarok kulturális idegenforgalmi térképére.
[0_960] tokaj-katlan-13.JPG
„Semmi kétség, egy megvalósult álom tanúi lehetünk most itt, a tokaji borvidék névadó városában”- méltatta a Fesztiválkatlan jelentőségét az ünnepélyes megnyitón Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott. Májer János, Tokaj polgármestere a város történetébe helyezve méltatta a projektet, majd az alkalmat megragadva megköszönte a közreműködők munkáját.

[2_960] tokaj-katlan-01.JPG

[1_960] tokaj-katlan-05.JPG

Az ünnepi beszédeket követően a kormánymegbízott és a polgármester átvágta a nemzeti színű szalagot. Kezdődhetett az első előadás.

[3_960] tokaj-katlan-11.JPG
A Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködésben állították színpadra a Fesztiválkatlan avatására az István, a királyt, amely egyben a 23. Zemplén Fesztivál nyitórendezvénye is volt. A darab nagyszerűen megállta a helyét a görög amfiteátrumokat idéző különleges környezetben.

[4_960] tokaj-katlan-12.JPG

Vissza