HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Retro reptérlátogató

2014. augusztus 17. (vasárnap) 20:59
 
A hétvégén két eső közt sokan sétáltak Tapolcán, Lillafüreden, de olyanok is akadtak akik a város szélén fekvő reptérre látogattak ki megnézni a le- és felszálló gépeket.

Ikarosz óta érdekli az embereket a repülés, s Leonardonak majdnem sikerült is megfejteni a titkát, amelyet évszázadokkal később fedtek csak fel a repülés pionírjai. A miskolci reptér füves kifutójával, apró épületeivel a repülés hőskorát idézi. A légibázist a sportrepülők mellett a légimentők is használják.

[0_960] DSCF3144.JPG"Eddig mindössze egyszer repültem, amikor Hollandiában jártam" - árulta el Dobóczi Barbara, aki a reptér közelében, Szirmabesenyőben lakik, de most látogatta meg először a bázist. A napsütésben kellemesen telt az idő, végig nézte a gépeket, sőt az egyikben a barátságos pilótának köszönhetően be is ülhetett. Műszaki hallgatóként érdekes látvány volt a sok műszer. Az utasszállító után a két üléses kabint igen csak aprónak találta. A fotózás erejéig azért megbirkózott a helyszűkével.

[1_960] DSCF3205.JPGTöbb kisgyerekes család is megnézte a repteret, az apróságok űrhajósok ugyan már nem nagyon akarnak lenni, de a repülő, mint szakma még mindig nagy népszerűségnek örvend körükben.

[2_960] DSCF3140.JPG

Vissza