HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A Via Carpatián a Baltikumból a Balkánra

2014. augusztus 19. (kedd) 20:37
A Baltikum és a Balkán között kívánják létrehozni a Via Carpatia közlekedési folyosót, amely a tervek szerint Kassa felől érkezve, Miskolcot érintve Debrecen felé halad tovább. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés a hétfőn délután tartott rendkívüli közgyűlés keretében megtárgyalta és elfogadta a közlekedési folyosó megvalósítása érdekében kötendő együttműködési egyezményt.

Az előterjesztés napirendre vételére dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke tett javaslatot, amelyet a testület elfogadott. Az előterjesztést vita nélkül, egyhangúan támogatta a testület, tehát a közgyűlés nevében az elnök aláírhatja a lengyel Kárpátaljai Vajdaság és a szlovákiai Kassai Kerületi Önkormányzattal a közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos együttműködési egyezményt.

Ugyancsak egyhangúan, vita nélkül támogatta a testület a megyei önkormányzati tartalékból történő támogatás igénylését.

Két napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalt meg a közgyűlés. Dr. Kovács János főjegyző, mint a Területi Választási Iroda vezetője terjesztette elő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak a megválasztására tett javaslatot. A testület megválasztotta a tagokat, akik a következők: dr. Gyurcsok András, dr. Murányi Zsolt Vilmos és Tergaleczné dr. Nagy Ilona személyében. Pót taggá választották dr. Hodobay Ágnes Zsuzsannát és dr. Kozslik István Bélát.

Zárt ülés keretében döntöttek a Rákóczi-lánc idei kitüntetettjéről.

Vissza