HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Átvették megbízólevelüket a nemzetiségi képviselők

2014. október 20. (hétfő) 17:15
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében október 12-én megválasztott német, roma, ruszin és szlovák területi nemzetiségi önkormányzatok tagjainak hétfőn délután a Megyeházán megtartott ünnepség keretében adták át a megbízóleveleket.

Dr. Kovács János, megyei főjegyző, mint a Területi Választási Iroda vezetője köszöntötte a vendégeket, majd tájékoztatást adott a területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választásáról. Emlékeztetett rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legutóbbi választáson résztvevő öt kisebbség közül négy, a németek, a romák, a ruszinok és a szlovákok éltek most a lehetőséggel, a lengyelek pedig nem. A megye 358 településéből 251-ben tartottak kisebbségi választást is, amely rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt.
[0_960] nemzetisegi-02.JPG
Ezt követően dr. Murányi Zsolt, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette munkájukat. Kiemelte, hogy a nemzetiségi választással kapcsolatban jogorvoslati kérelmet nem nyújtottak be. Részletesen ismertette a választási adatokat. Megköszönte a bizottság és az iroda munkáját, valamint gratulált a megválasztott képviselőknek, majd abc rendben átadta a megbízóleveleket.
[1_960] nemzetisegi-01.JPG
A német területi nemzetiségi önkormányzat tagja lett:
Árvai Attila, Csáki Károlyné, Endrész György, dr. Langer László, Stumpf Andrásné, Stumpf Bálint és Szebényi Gáborné.

A roma területi nemzetiségi önkormányzat tagja lett:
Babos Béla, Búri Ferenc, Dancs Mihály, Demeter Károly, Dósa András, Horváth András, Horváth József.

A ruszin területi nemzetiségi önkormányzat tagja lett:
Bán Gergelyné Szónoczki Márta, Csontos János László, Hatrányi László, Hegyi István, Kaulics Illés Gábor, Kocsis Gábor, Mokrai Attila.

A szlovák területi nemzetiségi önkormányzat tagja lett:
Angyal László, Bacskai Miklósné, Bacsóné Lukács Katalin, Bárány Péter, Petőfi Valéria, Repka Antalné, Veresné Gergely Angéla.
Zárásként dr. Kovács János megköszönte a bizottság elnökének a megbízólevelek átadását, valamint a választások lebonyolításában résztvevők munkáját, egyben jelezte, hogy a megyei önkormányzat megalakulását követően rövidesen megtartják a területi nemzetiségi önkormányzatok alakuló ülését is.

Vissza