HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Megalakult az új közgyűlés, Török Dezső az elnök

2014. október 22. (szerda) 18:54
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 22-én a Megyeházán tartotta alakuló ülését. A testület Török Dezsőt (Fidesz-KDNP) választotta elnökké, Bánné dr. Gál Boglárkát (Fidesz-KDNP) pedig alelnökké.

Szűcs Erika (DK) korelnök nyitotta meg az ülést, amelyen mind a 29 mandátumot nyert személy részt vett. Dr. Murányi Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatót a választás menetéről, bejelentette az eredményt: a Fidesz-KDNP 15, a Jobbik 8, az MSZP 5, a DK pedig 1 mandátumot szerzett. Ezt követően abc rendben átadta a képviselőknek a megbízóleveleket. Az új közgyűlés tagjai a következők lettek:  

[1_960] kozgyules-alakulo-18.JPG

Bánné dr. Gál Boglárka, alelnök és Török Dezső elnök


Aros János, Balla Gergő, Bánné dr. Gál Boglárka, Bíró László, Bráz György, Budai Erzsébet, dr. Csiba Gábor, Csiger Lajos, Demkó Dóra, Hocza Tamás, Jámbor Márk, Janiczak Dávid, Káli Sándor, Koncz Ferenc, Lukács András, Miklós Árpád, Pasztorniczky István, Szabó Gergely, Szabó Roland, Szalai Szabolcs, Szamosvölgyi Péter, Szegedi Judit, Szeles András, Szitka Péter, Szűcs Erika, Tamás Barnabás, Török Dezső, Vadnai Zoltán, Vécsi István.

 Demeter Ervin megyei kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy sokszínű közgyűlés alakult, amelyben számos nő és fiatal kapott helyett. A munkájukhoz sok sikert kívánt. Ezt követően a képviselők letették az esküt.

[2_960] kozgyules-alakulo-05.JPG

Dr. Murányi Zsolt és Török Dezső

A korelnök ismertette az elnökválasztás menetét. Csiger Lajos (Fidesz-KDNP) a frakció nevében Török Dezsőre tett javaslatot, akit a testület 21 igen, 0 nem és 8 tartózkodás mellett elnökké választott. Az ünnepélyes eskütétel után meghatározták illetményét és a költségtérítés összegét. Szűcs Erika az elnököt és a képviselőket a 25 évvel ezelőtt készített, első komplex megyei válságkezelési program kinyomtatott szövegével ajándékozta meg.

 

Török Dezső rövid székfoglaló beszédében megköszönte a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, a közreműködők munkáját. Szólt arról, hogy a kampányban sok rendezvényen részt vett, igyekezett a helyi problémákat feltérképezni. Borsod-Abaúj-Zemplén mind a 358 településének felajánlotta a megyei közgyűlés segítségét. Kiemelte, hogy a megkezdett programokat (tisztaszén technológia meghonosítása, megyei értéktár bővítése, a megye kapcsolatrendszerének bővítése) folytatni kívánja. A kormányhivatallal, Miskolc városával szoros együttműködést szeretne kialakítani. Cél az elérhető források minél hatékonyabb felhasználása, a gazdasági fejlődés, a foglalkoztatás bővítése, amihez kérte a frakciók támogatását.

[0_960] kozgyules-alakulo-01.JPG

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés

A szervezési és működési szabályzat módosításával rögzítették a bizottságok új struktúráját. Az elnök javaslatára a közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökké választotta Bánné dr. Gál Boglárkát (Fidesz-KDNP). Az illetményének és költségtérítésének megállapítását követően az egyebek keretében néhány technikai tudnivaló közlésével ért véget az alakuló ülés.

Vissza