HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Gazdaságosságot tanulnak a Boschban

2014. november 24. (hétfő) 17:11
Hazánkban először a Miskolci Egyetemen választhattak mester szakos hallgatók lean menedzsment specializációt.

A lean menedzsment filozófia egy vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer, amelynek célja, hogy a cég minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait. Ez a módszer a 2000-es évektől egyre nagyobb jelentőségre tett szert nem csak külföldön, de a hazai termelő és szolgáltató vállalkozások életében is.

A lean filozófia hazai meghonosítása érdekében a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. és az egyetem gazdaságtudományi valamint a gépészmérnöki és informatikai lara együttműködésének köszönhetően az egyetem szenátusa tavasszal jóváhagyta a lean menedzsment specializáció tanrendjét, amely lehetővé tette, hogy hazánkban először az idei tanévtől a Gazdaságtudományi Kar logisztikai menedzser mesterszakos hallgatói már választhatták ezt a képzést.

A Bosch Lean Akadémiának köszönhetően az eddig csak a középfokú oktatásban jellemző duális, vagyis gyakorlatorientált képzést kiterjesztik a felsőoktatásra is. A hallgatók az egyetemen elsajátított elméleti ismeretek mellett gyakorlati ismeretekre tehetnek szert heti egy napon, valós vállalati környezetben.

Vissza