HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Erdééyben a macik

2014. december 11. (csütörtök) 15:25
 
Az új szezon második erdélyi túrájára indult csütörtökön este a Miskolc Jegesmedvék csapata. A két mérkőzésről Majoross Gergely vezetőedzőt kérdeztük.

A keddi, Debrecen elleni mérkőzés után azt nyilatkoztad, hogy a játékosok nem voltak elég „élesek” fejben, ennek a számlájára írható a rengeteg kihagyott helyzet. Mit lehet ez ellen tenni?

Űgy gondolom, hogy időnként előfordul ez a sportolóknál, hiszen ők nem gépek. Amikor 5 nap alatt 3 mérkőzést kell játszani, óhatatlan, hogy legyenek olyan pillanatok, amikor az apróság nem jönnek össze, és ez egészében negatív eredményhez vezet. Mondom ezt azért is, mert szó nem volt arról, hogy például kedden ne tettek volna meg mindent a fiúk. Uraltuk a játékot, az elejétől a végéig, ki is dolgoztuk, megteremtettük a helyzeteket, kétszer annyit lőttünk kapura, csak az utolsó momentumnál akadtak problémák. Nagyon hosszú az alapszakasz, 42 mérkőzést kell végigjátszani, ezt nem lehet hibátlanul megtenni. A többi csapatnál is szembesülnek az edzőkollégákkal hasonlóval, de a lényeg, hogy ebben a pillanatban mi vezetjük a tabellát, és ezt szeretnénk megőrizni. A hibákat természetesen meg kell beszélni, ki kell elemezni, hogy még egyszer ne kövessük el azokat, és mi meg is tettük.

A legutóbbi romániai túráról 3 ponttal érkezett haza a csapat, gondolom ennél többet szeretnél most.

Nem szeretem ilyen csomagban nézni a meccseket, egyenként kell mindegyikre készülni. Lépésről lépésre haladunk, mindig a következő meccs a legfontosabb. Az említett három ponttal valóban nem voltam elégedett, de azt is látni kell, hogy a mostani csapatunk egészen más, mint az akkori volt. Egyre inkább kezd összeállni a társaság, és ezt reményeim szerint kamatoztatni is tudjuk.

Szombaton a Csíkszereda lesz az első ellenfél, amely hétfőn a Fradi legyőzésével jelezte, nem adta még fel a bajnokságot.

Egészen biztosan nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Nagyon odaadóan, szervezetten és okosan kell játszanunk. Minden játékosnak fel kell készülnie a romániai túrák jól ismert speciális körülményeire, a nagy távolságra, az idegen öltözőkre és hosszan sorolhatnám. Ehhez alkalmazkodni kell, a tudásunk legjavát kell nyújtanunk ahhoz, hogy a játékunk önmagunkhoz képest jó legyen, és ezzel olyan eredményt érjünk el, amivel elégedettek lehetünk.

Vasárnap azzal a Brassóval játszunk, amellyel az eddigi három mérkőzésen mindig 2-2 lett végeredmény a rendes játékidőben, majd büntetőkkel dőlt el a meccs sorsa, kétszer a mi javunkra. Kielemezve ezeket a mérkőzéseket, találtál olyan okot, amely a fenti érdekességet eredményezte?

Nincs itt nagy titok, a Brassó jó csapat, ahogyan mi is, és ez szoros meccsekhez vezet. A Brassónak nagyon jó a védelme, igaz mi sem panaszkodhatunk, hiszen mi kaptuk a legkevesebb gólt eddig. Minden arra vall, hogy nem lesz egy gólzáporos találkozó, azaz nagyon meg kell becsülnünk minden gólhelyzetet, és lehetőleg ki kell használni ezeket. Nagyon fontos lesz, hogy 60 percig koncentráljunk, és végig „élesek” legyünk, ez elengedhetetlen lesz az eredményességhez. Minden sérült, beteg játékosunk felépült, Dudas eltiltása lejárt, így teljes kerettel, a legerősebb összeállítással utazunk a túrára.

Vissza