HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Több mint 70 millió forint gyűlt össze eddig

2014. december 14. (vasárnap) 16:35
 
Vasárnap délig a közmédia "Jónak lenni jó!" elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek idén az Ökumenikus Segélyszervezet a kedvezményezettje.

Csizmár Edina, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője vasárnap, a kampány zárónapján az MTI-nek elmondta: a vasárnap délelőtti adatok szerint az összegyűlt adományok összege meghaladta a 70 millió forintot.  Hozzátette: művészek és sportolók által felajánlott tárgyak közül már több mindent megvásároltak a segíteni szándékozó emberek. Gazdára talált egyebek mellett Melocco Miklós szobrászművész bronz kisplasztikája, egy dedikált Fradi mez, Erdei Zsolt ökölvívó dedikált edzőpólója, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által felajánlott kuruc túlélő felszerelés, a Férfi Vízilabda Válogatott dedikált pólója, dedikált Herta labda Dárdai Pál szövetségi kapitány felajánlásában, valamint Angelina Jolie és Brad Pitt dedikált fotója.

A honlapon további tárgyakat - melyek között Masat-1 csomag, Kékedi László fafaragó alkotása, Huszti Péter cilindere, Kassai Viktor labdarúgó-játékvezető dedikált meze, és Heimann Zoltán borász exkluzív borkülönlegességei is megtalálhatók - vásárolhatnak az érdeklődők, emellett három tárgyra licitálhatnak még a mai napon: Bud Spencer olasz színművész csuklóvédőjére, Tim Howard több mint százszoros amerikai válogatott labdarúgó mezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlott tárgyára. Folyamatosan él a 1353-as adományvonal is, ezen hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a segélyszervezet munkáját.

A közmédia csatornáin reggeltől estig többek között riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait. Megszólalnak segítségre szoruló emberek, valamint azok a művészek és sportolók, akik felajánlottak a kampányban egy-egy tárgyat eladásra.

A műsor vendége Lehel László, a szeretetszolgálat elnök-igazgatója, a szervezetet évek óta támogató Tesco és az FTC képviselői. Az érdeklődők interjút hallhatnak Lévai Anikóval, a miniszterelnök feleségével, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetével, valamint összeállítást arról, hogy mit jelent az embereknek a szeretet.

A műsorban közreműködik mások mellett Wolf Kati, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus-rendező és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Csézy, Keresztes Ildikó, Gryllus Dániel és a Kaláka együttes.

A stúdióhelyszín mellett a közönség betekintést nyerhet a Szent István-bazilikánál zajló eseményekbe is, ahol a segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított fel. A közmédia munkatársai a segélyszervezet által fenntartott szolnoki és a miskolci Családok Átmeneti Otthonából is tudósítanak, bemutatják az ott működő programokat, a készülődést az ünnepre, emellett két határon túli - Erdély és Kárpátalja - adományozásról is értesülhetnek az érdeklődők.

    A közmédia harmadik alkalommal indított gyűjtést: 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, tavaly pedig a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. Még Ausztráliából is jelentkeztek magyarok, hogy az óhaza rászorulóit támogassák.

(MTI)

Vissza