HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Jó tanuló, jó sportolókat jutalmaztak

2014. december 19. (péntek) 18:15
 
Immáron 33. alkalommal rendeztek diáksport gálát, amely keretében elismerésben részesítették a legeredményesebb diáksportolókat, iskolákat, sportszervezőket és átadták a megyei Jó tanuló, jó sportoló díjakat. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mondott ünnepi köszöntőt.

Teljesen megtelt pénteken kora délután sportolókkal, tanárokkal, edzőkkel, sportvezetőkkel, szervezőkkel a Megyeháza Díszterme a díjátadó gálára. A Himnusz közös eléneklését követően diákok adtak kulturális műsort.

„Ép testben ép lélek!”- kezdte Iuvenalis híres mondásával a köszöntőt Török Dezső. Ezt a célt szolgálja a Borsod-Abaúj-Zemplén megye jó tanulója, jó sportolója díj is, amikor  összekapcsolja a tanulást és a sportot. Kitért arra, hogy aki nem tanul az lemarad, márpedig nem csak a hazai, hanem az uniós versenyben is helyt kell állni. „Ebben a versenyben csak a biztos tudással lehet hosszú távon sikeresen talpon maradni” – fogalmazott a közgyűlés elnöke.

[0_960] 18-jo-sportolo.JPG

„A tanuláshoz hasonló fontosságú a testmozgás, a sportolás szeretete”- váltott témát Török Dezső. Emlékeztetett rá, hogy néhány évtizede még természetes volt a diákok számára a sportolás, viszont a számítógép és az internet korában ez teljesen megváltozott. Meg kell szerettetni az ifjúsággal a sportolást, a rendszeres testedzést. Nem lesz mindenkiből élsportoló – nem is ez a cél – viszont az elért eredményekre, sikerekre rendkívül büszkék vagyunk. Kiemelte, hogy igazi példaképek lehetnek az ifjúság előtt a jó tanuló, jó sportoló diákok. Az alkalmat megragadva megköszönte a tanárok, edzők, valamennyi közreműködő munkáját és gratulált a díjazottnak.

Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója a diáksportban érintetteket egy nagy családhoz hasonlította, akik most, az ünnepek előtt összejöttek, hogy kibeszéljék magukat. Megköszönte a megyei önkormányzat és az iskolák támogató segítségét. Felhívta a figyelmet a gyerekek fittségi felmérésének a fontosságára. „Érett, értékekkel teli felnőttekké váljanak”- fogalmazta meg a mozgalom célját. Elismeréssel szólt a testnevelő tanárok hivatástudatáról.

Fazekas Miklósné a megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke emlékeztetett, hogy a sport, a becsületes játék semmi mással nem pótolható élményt, értéket jelent a fiatalok számára. A minden napos testnevelés fontosságára is kitért. Ugyancsak eredménynek tekintendő, hogy a diákolimpia tanulmányi versenynek minősül és a felvételinél plussz pontokat jelenthet. A tehetséges ügyes diákok és elkötelezett testnevelők egymásra találása mellett a szervezők munkájára is szükség van az eredményes munkához. Ezt követően részletesen ismertette az országos diákolimpián elért megyei eredményeket. Bejelentette, hogy az idén 18-as pályáztak a megyei jó tanuló, jó sportoló díjra, amelyet 14-en nyertek el.

[1_960] 23-jo-sportolo.JPG

A köszöntőket követőn átadták a díjakat a legeredményesebb iskoláknak, diákoknak, elismeréseket kaptak a diáksportban hosszú ideje dolgozó szakemberek, Két kiemelkedően eredményes diáksportoló, Bacsa Fanni atléta és Gercsák Szabina cselgáncsozó neve felkerül a sporthírességek falára.

Vissza