HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Ötödször is verték a címvédőt

2015. január 4. (vasárnap) 21:34
 
Sorozatban ötödik győzelmét is behúzta a Jegesmedvék csapata, ezt most a címvédő Érsekújvár bánta.

A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek a nézők és a csapatok Erős Attilára, a Jegesmedvék tragikus körülmények között elhunyt informatikusára.

Szokás szerint nagyon erősen kezdtek a Macik, és már 30 másodperc elteltével megszerezték a vezetést. A védők Metcalfe-ot hagyták egyedül a kapu előtt, és ő Boyle passzát egyből a hálóba vágta (1-0). Beszorult a vendégcsapat, sorjáztak a miskolci helyzetek, de Krajcovic jól védett. A 7. percben azonban ismét tehetetlen bizonyult: Dudas a hátsó palánk mellől passzolt a harmad közepén ismét egyedül maradt Metcalfe-nak, aki kapásból óriási gólt lőtt (2-0). A gól után Slavomir Chlebec azonnal időt kért, hogy megpróbáljon rendet rakni a csapatában. Ez nem sikerült nagyon, mert nem sokkal később Hajós és Dansereau vihette egy védőre a korongot, de nem sikerült gólt lőni, majd Metcalfe lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A 11. percben Dansereau a kapuvasat találta el. A 16. percben 4 a 3 ellen játszhattak a Macik, türelmesen kipasszolták a vendégek védelmét, és végül Dudas pókhálózta le a bal felső sarkot (3-0). Másfél perccel a vége előtt Krajcovic rosszul nyúlt egy lövésbe, a korong fel-, majd átpörgött a lepkés kesztyűjén, de végül a kapu tetejére hullott.

A második harmad egy áthúzódó hazai kettős előnnyel kezdődött. Az egyik büntetés 38 másodperc elteltével éppen letelt, amikor Boyle a kék vonal közeléből bombagólt lőtt (4-0). A harmad közepén kicsit beleerősített az Érsekújvár, volt néhány veszélyesebb támadásuk, de ha eljutottak lövésig, akkor Bálizs a helyén volt. Ezt követően visszavette a játék irányítását a hazai csapat, és a 18. percben tovább növelte előnyét. Emberelőnyben Cohen lövése kipattant Krajcovicról, éppen az ott álló Dansereau elé, aki közelről nem hibázott (5-0).

A harmadik harmad 8. percében Dansereau a jobb felső sarokba emelt fonákkal, ám a bírók nem adták meg a gólt. A 9. percben egy gyors kontra végén Weissmann volt eredményes (5-1). A 12. percben Cohen már csak a kapussal állt szemben, el is lőtte mellette, de a pakk centikkel elcsúszott a kapu mellett is. A 16. percben az hozott egy kis izgalmat az alaposan leült mérkőzésbe, hogy Weissmann fellökte Bálizst, mire Dudas igyekezett megfegyelmezni a szlovák csatárt.

A Jegesmedvék két harmadnyi jó játékkal, magabiztosan győzték le a MOL Liga címvédőjét, a szezonban már ötödször. 

Miskolci Jegesmedvék – Érdekújvár HC
5-1 (3-0, 2-0, 0-1)
Miskolci jégcsarnok 1000 néző

V: Kincses, Halassy, Soós, Kormos

Gól: Metcalfe(2), Dudas, Boyle, Dansereau   ill., Weissmann
Kiállítás: 6 perc illetve 18 perc (+10 perc fegyelmi Faith)
Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely. 
Érsekújvár HC: Krajcovic  – Sucharda, Huba, Rejzek, Brandis, Podstavek, Baron, Klobucnik, Puchovsky, Stefanka O., Hrudik, Hurtaj, Král, Frolik, Weissmann, Caladi, Siska, Faith, Duris, Cikanek(k). Edző: Slavomir Chlebec. 

Majoross Gergely: - Ma két arcunkat mutattuk meg. A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, mindenki betartotta a taktikai utasításokat, nagy energiákat mozgósítottunk, szép gólokat lőttünk. Utána a játékosok elkezdtek rohanni, hogy ők érjenek el újabb pontot, gólt, és ez a fajta játék nem illik hozzánk. Összességében természetesen örülök, hogy egy közvetlen rivális ellen nyertünk, de ebből a meccsből is tanulnunk kell.

Slavomir Chlebec: - Jó pár fiatalt hoztunk ma el, akik megízlelhették, milyen egy komoly liga. Sajnos ők fegyelmezetlenek voltak, és a hibáinkat a hazaiak kihasználták. A Miskolc egy nagyon jó csapat, jelenleg erősebb, mint mi, és megérdemelten nyert.

Vissza