HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Alapszakasz győztesek a macik!

2015. február 1. (vasárnap) 17:13
 
A Miskolci Jegesmedvék történelmet írtak: az Újpest legyőzésével fennállásuk során először megnyerték a MOL Liga alapszakaszát!

A Jegesmedvék a szokásos nagy lendülettel kezdtek, nem telt el két perc, Ágostonnak már több védenivalója is akadt. Az első gólra nem is kellett sokat várni, hiszen a 4. percben Cohen remek centerezését Metcalfe küldte a hálóba másodjára (1-0). A 9. percben Becze a kapu mögül passzolt a középen egyedül maradt Cohenhez, aki kapásból lőtte ki a jobb sarkot (2-0). Továbbra is maradt a miskolci fölény, nagyon sok helyzettel, de Ágoston jól védett. A 17. percben egy keresztpassz utáni lövést védett nagy bravúrral Duschek.

 A második harmadban a játék képe nem változott semmit. Az 5. percben emberelőnybe került az Újpest, amelyet aztán a Jegesmedvék használtak ki. Popovics szerzett korongot, Roczanovval együtt vitte egy védőre a pakkot. Minden passzt várt tőle, ám végül kilőtte a hosszú sarkot (3-0). Csendesen pergett le a harmad további része, akadtak helyzetek, de újabb gólt már nem láthatott a közönség.

A harmadik harmad 3. percében Tapio oldalról talált be Duschek kapujába (3-1). Egy perccel később Becze ugorhatott ki, de lövése a felső vason csattant. Újabb egy perc elteltével, ismét Becze vezethette rá Ágostonra a korongot, és ekkor már mattolta az újpesti kapust (4-1). A 10. percben először játszottak a mérkőzés folyamán emberelőnyben a hazaiak. Ágoston többször is védett egymás után, ám végül Gőz a gólvonal előtt pár centivel megálló korongot pöckölte a hálóba, éppen miután letelt a büntetés (5-1). A 16. percben emberelőnyben növelte előnyét a Miskolc. Dansereau kapu mögüli passzát Cohen lőtte Ágostonon keresztül a hálóba (6-1). Egy perc múlva Hodos kozmetikázott kicsit az eredményen (6-2).

Nem túl izgalmas mérkőzés, magabiztosan tették fel az i-re a pontot a Jegesmedvék: megnyerték a MOL Liga alapszakaszát!

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE
6-2 (2-0, 1-0, 3-1)
Miskolci jégcsarnok 1000 néző

V: Halassy, Varjú, Berger, Vas
Gól: Metcalfe, Cohen(2), Popovics, Becze, Gőz, ill., Tapio, Hodos
Kiállítás: 2 perc illetve 4 perc (+10 perc fegyelmi Durak)
Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely. 
Újpesti TE: Ágoston – Lindgren, Reiter, Fekti, Zalavári, Tapio, Dömötör, Hegyi, Coleman, Elomo, Durak, Pichler, Kiss, Garbacz, Hodos, Turbucz, Csanyi, Sommer, Szűcs, Szabó(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Majoross Gergely: - Jól kezdtünk, gyorsan kétgólos előnyt szereztünk. Utána már egy kicsit az járt a fejekben, hogy mit is értünk el, hiszen a Jegesmedvék soha korábban nem végeztek az élen az alapszakaszban. Ez rányomta a bélyegét a játékra, de ez ma bocsánatos bűn volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra az alapszakaszban nyújtott teljesítményért.

Szilassy Zoltán: - Gratulálok a Miskolcnak az alapszakasz győzelemhez, megérdemelték! Ők voltak az egyetlen csapat, amelytől nem sikerült pontot szereznünk, és sajnos így volt ez ma is. Most a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk vasárnap, ahol pontot, pontokat kell szereznünk.

Vissza