HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Az élhetőbb, vonzóbb Miskolcért dolgozik

2015. március 21. (szombat) 07:51
 
Kovács Zsoltnak a a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát adományozták nemzeti ünnepünkön.

 A közigazgatás területén végzett magas színvonalú munkája, valamint szerteágazó kulturális, közéleti tevékenysége elismeréseként  vehette át a köztársasági elnöktől a miskolci önkormányzat polgármesteri kabinetvezető-helyettese.

A kitüntetést március 12-én a Belügyminisztériumban rendezett ünnepség keretében Kontrát Károly parlamenti államtitkártól vette át Kovács Zsolt.

A gratuláció után első kérdésünk az volt: mire a legbüszkébb több évtizedes kulturális, közigazgatási munkájából?

– A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei címerek tervezésére, kivitelezésére. Mintegy 150 címert készítettem a rendszerváltást követő években. A megyénken kívül Szabolcs-Szatmár- Beregben is dolgoztam, és én készítettem Zugló címerét, sőt a Dunántúlon is rajzoltam néhányat. Ezen kívül nemesi címerek rekonstrukciójával is foglalkoztam, és településmonográfiákat is írtam – idézte fel a múltat Kovács Zsolt. Szenvedélyéhez a címertervezéshez képest azonban nagyot váltott: a közigazgatásban helyezkedett el. Dolgozott a Mobilitás regionális ifjúsági szolgáltató iroda vezetőjeként, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatnál, majd 2011-től Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának a munkatársa.

– Nem hiányzik az alkotás?

– Nincs most időm rá, amit nagyon sajnálok. Teljes energiámat leköti, a polgármesteri hivatalban végzett munkám. Néha még hívnak, befut egy-egy felkérés, azonban nem tudom vállalni, hiszen
mindkettő teljes embert igényel.

– Kevesen tudják, mi is a feladata a kabinetvezető-helyettesnek.

– A város életét befolyásoló dolgokat próbálom megoldani. Azért dolgozom, hogy Miskolc egyre élhetőbb, vonzóbb város legyen.

Vissza