HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Simán nyert a Vidi

2015. április 19. (vasárnap) 16:17
 
Az éllovas Videoton megőrizte 11 pontos előnyét a tabellán, mivel 2-1-re győzött a Diósgyőr vendégeként. A végeredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

A székesfehérváriak immár 13 bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a miskolciak hét meccse nyeretlenek.    OTP Bank Liga, 24. forduló:Diósgyőri VTK-Videoton FC 1-2 (0-0) Miskolc, 4000 néző, v.: Iványi    gólszerzők: Griffiths (92.), illetve Oliveira (47.), Feczesin (58.)    sárga lap: Szolnoki (42.)


Diósgyőri VTK: Antal - Okuka, Alves (Kristic, 39.), Szalai V., Németh M. - Marjanovic (Gosztonyi, 72.), Egerszegi, Bognár (Jenner, 59.), Koman, Takács T. - GriffithsVideoton FC: Calatayud - Szolnoki, Juhász R. (Fejes, 85.), Vinícius, Stopira - Gyurcsó, Sándor Gy. (Trebotic, 68.), Nikolics, Simon Á., Oliveira - Feczesin (Ivanovszki, 71.)


A Videoton az első perctől kezdve nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, szinte kizárólag a vendégek veszélyeztettek, de a szünetig nem sikerült betalálniuk, mert Antal több ízben bravúrral hárított. A folytatásban sem változott a játék képe, csak annyiban, hogy a Videoton erőfeszítései kifizetődtek, kevesebb mint negyedóra alatt kétszer is betalálva tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát a listavezető. A hátralévő időben már a hazaiak előtt is kínálkozott néhány lehetőség, de csak a hosszabbításban sikerült szépíteniük, így a Videoton összességében könnyedén és megérdemelten győzött.


A jórészt szerény képességű légiósokból és túlfizetett, motiválatlan hazai sztárocskákból álló Diósgyőr ismét nehezen minősíthető produkciót mutatott. Antal kapusnak és a könnyelműsködő fehérvári csatároknak köszönhető, hogy megúszták hazai pályán öt alatt... 

(MTI-Kulcs Magazin)

 


Vissza