HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Csak a szöveg...

2015. április 25. (szombat) 16:18
 
Az előrelépés záloga a valós helyzetértékelés. Ennek megfelelően valljuk be, hogy a tavasszal csúnyán kipukkadt a diósgyőri lufi. Az Üllői úton elszenvedett 3-0-s vereség "méltó" megkoronázása a verbális focinak, amit az utóbbi időben játék helyett folytatnak Diósgyőrben.

Lehet rosszul játszani, ha megszakadnak a pályán, akkor tudomásul veszi a közönség, hogy ennyit tudnak/ nem volt szerencséjük, de lélektelenül futkározni több, mint hiba, bűn. Egyrészt saját magával szemben – ezt nevezzük jobb helyen önbecsülésnek – másrészt a szurkolókkal. A sikernek sok gazdája van, a kudarcot ritkán vállalják fel a magyar fociban.

Nos, nézzük először a játékospolitikát. A keret harmadosztályú balkániakból és motiválatlan hazai sztárocskákból áll.  Futács Márkót, a mozdony szerű, harcos, s eredményes csatárt nem tudták megtartani nyáron, a csapatnak stabilitást adó Kádárt és Eleket pedig félévkor eladták. Helyettük hoztak  egy „nagy nevet”, Koman Vladimirt, aki tavasszal bebizonyította, hogy Rudolf méltó utóda a Diósgyőrben. Az is egy nagy talány, hogy annak idején mit láttak Gosztonyiban az "U sikereken" kívül... Olyan is a tavaszi DVTK, mint a kapitánya. 

Apropó, Gosztonyi! Ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportban: „Szerintem hiba volt idő előtt megszellőztetni edzőnk távozását, ez bizonytalanságot okozott. Olyat nem lehet csinálni, hogy már szezon közben kirúgnak egy trénert, mert milyen tekintélye lesz az öltözőben, ahová továbbra is be kell mennie?!" 

Nos, jobban jár, ha azzal foglalkozik, ami a dolga, a pályán villog, s nem szövegben. Először is olyanról nyilvánított véleményt ami nem a játékos dolga. Másodsorban zöldségeket mondott, elég csupán a héten történt német bejelentésre utalni, amely szerint a szezon végén távozik Dortmundból Klopp és már az utódja is meg van. Ettől még nem csinál a gatyába se Klopp, se a dortmundi focisták. Egészen biztos vagyok, hogy mindenki maximálisan teszi a dolgát a BVB-nál. Többek közt ez különbözteti meg a profit az amatőrtől, s nem a zselé, valamint a tetoválás mennyisége. Egyébként azt se tudja mit beszél, mivel Szivicset nem rúgták ki, csupán lejár a szerződése. Az meg régen rossz, ha az öltözőben egy papír ad tekintélyt a trénernek.

Egyébként jobban járt volna Szivics is, ha nyilatkozgatás helyett a fejekben csinál rendet. Például a balerinákat elküldi a tarcsiba és olyanokat nevez a kezdőbe akik megszakadnak a piros-fehér mezért és a szurkolóikért, akik kimentek az Üllőire… 

A mérkőzésről elég annyi, hogy volt egy necces büntető a Fradi javára, amit Mateos bevágott, aztán egy nagyon szép fordulásos Böde gól (a védők távolról nézték), meg egy parádés Lamah sarkalás (védelem itt is kirándult). A 3-0 hűen kifejezte a játék képét. Egyik oldalon örömfoci, a másikon teli gatya.

Cs.L.

Vissza