HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Két érem a hazai szőnyegen

2015. április 26. (vasárnap) 20:21
 
Birkózók népesítették be április 26-án, vasárnap a Miskolci Egyetem körcsarnokát. A Rónai Kálmán vezette Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség a felnőtt férfi szabadfogású országos bajnokságot, valamint a kadet korosztályos lányok is megküzdöttek a címeres mezekért.

A mintegy 120 sportolóból álló mezőnyt, valamint a szép számban megjelent prominens vendégeket Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Kiss Gábor, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Fazekas Sándor földművelésügyi- és vidékfejlesztési miniszter megnyitó beszédét követően három szőnyegen elkezdődtek a küzdelmek.

[0_960] birko7.JPG

Megyénk képviselői közül a kazincbarcikai Lagzi-Kovács Bendegúz (KVSE-Bárdosi KA) ezüstérmet szerzett a 70 kg-os súlycsoportban, míg a hosszú éveken át a diósgyőrieket erősítő, napjainkban kettős igazolással versenyző Juhász Bence (ESMTK-DBC) a dobogó harmadik helyére állhatott fel a dobogóra az 57 kg-sok eredményhirdetésén.

[1_960] birko11.JPG

A Magyar Birkózó Szövetség honlapja szerint az összesített pontversenyt a Csepeli BC csapata nyerte, megelőzve a szombathelyieket és az angyalföldieket, ám a nap szenzációját még is a Haladás VSE versenyzője, Hatos Gábor érte el, aki ezúttal a 97 kilogrammosok között szerzett magyar bajnoki címet. A londoni olimpia bronzérmese Tóth Rafaelt, Szabó Mihályt és Szmik Attilát is legyőzte, így megérdemelten állhatott az eredeti versenysúlyánál kettővel nagyobb kategória dobogójának tetejére. A Haladás a 86 és 125 kilogrammosok között tudott még bajnoki aranyakat nyerni, amit a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb Istvánnak, valamint az Eb-ezüstérmes Ligeti Dánielnek köszönhettek. A Bánkuti Zsolt vezette csepeli versenyzők Vida Csaba, Molnár József, Lukács Norbert és Gulyás Zsombor révén négy súlycsoportban is diadalmaskodtak. A fennmaradó egy aranyérmet a legkisebb súlycsoportban a mindössze 19 éves Vilhelm Richárd szerezte, aki újpesti színekben fordulatos, izgalmasmérkőzéseket vívott.

Vissza