HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Nem minden Lego, ami annak látszik

2015. május 30. (szombat) 21:22
 
Egy belvárosi üzletben foglaltak le hamis legokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon. Az üzletben kedvező áron kínálták a gyermekek körében népszerű játékok hamisítványait. Az ügyben ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése vétség miatt indított eljárást a NAV.

A pénzügyőrök a lefoglalás előtt előzetesen már bevizsgáltatták az egyik ott árult terméket. A vizsgálat eredménye alapján feltételezhető volt, hogy az üzletben árult, hasonló márkajelzéssel ellátott gyerekjátékok is hamisítványok. Összesen 107 doboz, csaknem 450 ezer forint értékű Legot foglaltak A NAV pénzügyőrei a bolt eladóterében és raktárában. A lefoglalt gyerekjátékok mind gyenge minőségű utánzatok, amelyekből hiányoznak az egyedi azonosító jelek. Így ezek élettartama amellett, hogy elmarad az eredetiétől, akár balesetveszélyesek is lehetnek. Az üzletnek több tulajdonosa is van. Iparjogvédelmi jogok megsértése vétség miatt indult eljárás az ügyben – a tulajdonjogok tisztázása idejéig – ismeretlen ellen.

[0_960] hamis.JPGAzt, hogy honnan származnak a hamis játékok és hogy a bolt jóhiszeműen vásárolta-e azokat, az eljárás során igyekeznek kideríteni a NAV pénzügyi nyomozói. 

Vissza