HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Amerikás magyart igazoltak

2015. június 13. (szombat) 13:46
 
Justin Cseter személyében amerikai-magyar hokissal erősítettek a Macik. A játékost már régebben kiszemelték, de most üttetett nyélbe az üzlet, egy nem túl darvas szezon után... 42 meccsen 3 gól centerként.

A Miskolci Jegesmedvék közleménye szerint a klub vezetőinek fejében két évvel ezelőtt körvonalazódott egy elképzelés, amely szerint magyar gyökerekkel rendelkező minőségi észak-amerikai hokisokat kellene a sárga-feketékhez csábítani. 

Így került már akkor képbe Justin Cseter, aki addigra már egyetemi bajnok volt a University of Alabama-Huntsville csapatával, és Huntsville Havoc gárdájában játszott az SPHL-ben Itt érdemes megjegyezni, hogy a miskolci szurkolók nagy kedvence, Josh Bonar is ebből a ligából igazolt a Macikhoz 2010-ben.

[0_960] cseter.jpg

A Jegesmedvék vezetői tehát felvették vele a kapcsolatot, de végül két év telt el mire Justin igent mondott. Eközben jó teljesítményt nyújtott, hiszen a 2013-14-es szezonban 56 mérkőzésen 9 góllal és 33 passzal, azaz 42 ponttal segítette csapatát. A tavalyi év első felében egy sérülés hátráltatta, és csak januárban térhetett vissza, így végül 42 meccsen 20 ponttal zárt. Justin rendelkezik magyar útlevéllel, ezért nem számít majd légiósnak- áll a Jegesmedvék közleményében.  

Kicsit utána néztünk az új fiúnak. A hivatalos statisztika szerint a 26 éves 178 cm magas Cseter center poszton játszik, jobb kezes lövő. Az elmúlt szezonban valóban 42 meccsen játszott és a 20 pont is stimmel, ebből csupán 3 volt gól, vagyis túlzás lenne azt állítani, hogy a kapusok rémének bizonyult. Nyilván ez is szerepet játszott abban, hogy vállalkozott az európai kalandra. Majd a Maciknál bizonyíthatja, hogy gyakrabban be tud köszönni.

(fotó: internet)

Vissza