HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Újra a fürdőzőké a Miskolctapolcai Strand

2015. június 21. (vasárnap) 08:30
 
Miskolctapolca első, nyitott strandja 1923-ban épült, 1934-ben üdülőhellyé nyilvánították ami gyors virágzásnak indult: fogadók, éttermek, panziók nyíltak. A strand végül 2004-ben bezárt. Most a történelmi múltú fürdőkomplexum tíz esztendő után, ismét megnyitotta kapuit.

A megújult fürdő különleges kúpja még megidézi a régi fürdőépületet, mint ahogy Európa egyetlen Green City alapelvek szerint épült strandjának hatalmas platánfái is. A fürdő megújulásakor azt tartották szem előtt, hogy korunk műszaki és technológiai követelményei szerint olyan fürdőkomplexumot építsenek, amely megfelel a XXI. század minden elvárásának, de a természet értékeit szinte érintetlenül hagyja. Az épületegyüttes így szinte beleolvad a fűzfákkal, a Hejő-patakkal és a Bükk vonulataival határolt környezetbe. A Miskolctapolcai Strandfürdő újjáépítése ezzel vette kezdetét – és ebben a szellemben folytatódik. A most elkészült, fitness és wellness-központot is magába foglaló strand csak az első ütem, a komplexum hamarosan tovább épül, s egy egyedülálló élményfürdővel egészül ki. A megújult és kibővült Miskolctapolcai Strandfürdő a környezetében lévő ősparkkal, a csónakázó tóval és a közelben lévő, Európa egyetlen természetes barlangfürdőjével már most is egyedülálló élményt kínál vendégeinek – úgy, ahogy azt régóta szeretnénk.

A STRAND

[5_960] 1.JPG

A strand területén található egy 50 méteres úszómedence, amelynek vize 27 Celsius fokos és 220 centiméter mély, illetve egy családi medence, amely ideális a családoknak, legyen szó kicsikről vagy nagyokról.

[8_960] IMG_9892.JPG

A fokozatosan mélyülő medence legmélyebb része 110 cm, vizének hőmérséklete kellemes, 30 Celsius fokos. A medence mellett játszótér egészíti ki a felhőtlen szórakozást. A sportolni vágyóknak 2 röplabdapálya és 2 lábteniszpálya áll rendelkezésre a medencék mellett, a fitness-részlegben pedig profi futópadok, kardiogépek – és minden, amitől tényleg fitt lesz – várják a vendégeket. 

WELLNESS 

[7_960] 4.JPG

A két szaunázás közötti időt töltse el a merülődézsában – eredeti és hagyományos szaunaélmény, csodálatos szabadtéri környezetben. A fatüzelésű dézsa igény szerinti hőmérsékletre fűthető fel előzetes egyeztetés alapján. A belső terekben wellness-részleg várja a vendégeket.

[9_960] wel.jpg

Az élménymedence 33-34 Celsius fokos vizében a jakuzzi pezsdítő élményében lehet részük,a masszázsmedencénk – amely 32-33 Celsius fokos – különleges élményt nyújt, ahogy végiglépked a medence alján lévő simára csiszolt köveken. Mindezek mellett só-, jég- és gőzkabinok, valamint masszőrök várják a kikapcsolódni vágyókat. A három, fordított kúp formájú toronyban hagyományos szauna, gyógynövényes herbálszauna, valamint infraszauna kapott helyet. A merülőmedencéket a tornyok tetőteraszán alakították ki, ahonnan szép kilátás nyílik a strand egész területére.

PANORÁMA ÉTTEREM

[4_960] 7.JPG

Az étteremben változatos ételeket kínálnak a frissensültektől a tengeri különlegességeken át a desszertekig. A látványkonyhában a chef vezetésével készítik a legfinomabb ételspecialitásokat. Az italbárban mixerek keverik a koktélkülönlegességeket.

Vissza