HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Észak-Borsod fotókon

2015. június 29. (hétfő) 21:07
 
Fotósoktól volt hangos szombat délelőtt a Művelődési Központ Edelényben. Az I. Észak-Borsodi Fotópályázatra érkeztek a résztvevők a borsodi városba.

A Bánhorváti-Nagybarca Polgári Együttműködés Egyesület  rendezvényén Vadnai Zoltán egyesületi elnök megnyitó beszédében elmondta, a tizenhárom éve alakult civilszervezet olyan embereket fog össze, akiknek fontosak a hagyományok, a polgári-, a szellemi-, a kulturális értékek és az épített örökség megőrzése

.A díjkiosztó gálán megjelentek és különdíjakat adtak át azon települések polgármesterei vagy alpolgármesterei ahonnan pályázat érkezett.- Ma egy olyan rendezvényen vagyunk amely a régiónk huszonöt településéről beérkezett pályázati fotókon keresztül mutatja meg környezetünk értékeit. Hitem és meggyőződésem szerint az elkövetkező években lesz második, harmadik Észak-Borsodi fotópályázat – mondta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az egyesület alapító tagja.

[0_960] fotop1.jpg
A díjazottak

A pályamunkákból készült fotókiállítást Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.- A díjátadón láthattuk, a gyermekektől a nyugdíjas korosztályig hódolnak a fotózás szenvedélyének. Huszonöt település ötvenkét pályázója, összesen százötvennégy alkotást küldött be megmérettetésre. Ez igazán szép eredmény az első alkalomra. Kívánom az egyesületnek váljon hagyománnyá a mostani kezdeményezés, és évről – évre többen vegyenek részt – mondta Török Dezső.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere pohárköszöntőjében üdvözölte a résztvevőket.

[1_960] fotop2.jpgDíjazottak és méltatók

-Edelény a múltban számos kulturális rendezvénynek adott helyt, és a jövőben is otthont biztosít a maihoz hasonló attrakcióknak. Külön öröm a számomra a nyolc edelényi résztvevő, - köztük Mészáros Csaba a fotópályázat nyertese – akinek ezúton is gratulálok – mondta.Hadobás Pál zsűrielnöktől megtudtuk, a pályázók a kiírásnak megfelelően nyújtották be a pályamunkákat, amelyek térségünk természeti-, turisztikai-, művészeti- és kulturális értékeit mutatták be.Az ünnepségen közreműködött Orosz Margit költő Fuvolán játszott zongorakísérettel a Csomasz-Tóth Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Ivancsik Clarissza.

[2_960] fotop3.jpgAz I. díjas kép 

Eredmények:I. Mészáros Csaba - Gólya a tűzben II. Trestyánszki Csaba - Hazafelé III. Egri László - Horgászélet
KülöndíjasokKisbenedek Tibor:- Naplemente Lázbércen egy nyári zivatar után - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének a különdíját kapta. Heiszman Adrienn- Menedék - Az ÉRV Zrt. különdíját kapta. Kakszi Ivett - Szüret- A BRTV Média Kft. különdíját kapta.

Vissza