HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Bronzos erdész

2015. június 30. (kedd) 14:02
 
Varga László, az Északerdő Zrt. Jósva-tornai kerületvezető erdésze harmadik lett az év erdésze versenyen, Kaposváron. Az országos megmérettetésen 24-en vettek részt: 21-en a regionális versenyekről jutottak el a döntőre, hárman pedig Székelyföldről érkeztek.

Varga László az Északerdő Zrt.-nél rendezett májusi versenyen bizonyult a legjobbnak, és így szerzett jogot a részvételre. A kaposvári döntő az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlésének előrendezvénye volt. A résztvevők 14 versenyszámban mérték össze felkészültségüket. A hazai erdőben előforduló fa- és cserjefajok felismerése, famagasság- és fatérfogatbecslés, trófeaminősítés, lövészet – az erdészeknek elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk.

A díjakat szombaton, az Országos Erdészeti Egyesület ünnepi közgyűlésén adták át, a Kaposvári Egyetemen. Az év érdésze címet Tóth Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársa nyerte, megelőzve Péter Krisztiánt, a SEFAG Zrt. és Varga Lászlót, az Északerdő Zrt. erdészét.

Vissza