HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Mesterjelöltek díszebédje

2015. július 4. (szombat) 08:20
 
Mesterien főztek a szakácsok a mesterjelöltek díszebédjére és a pincérek is odatették magukat - ugyanis a napokban zajlottak a mestervizsgák az Otthon étteremben, Miskolcon.

 Jobbnál jobb hideg és meleg ételek készültek, amelyektől talán csak a nevek voltak érdekesebbek, hiszen az átlag vendég az étlap alapján valószínűleg azt se tudná, hogy mit rejt a "Lazac és harcsa randevúja rókagombával, moriban. Persze nem volt minden étel ilyen költői, az "Aszaltgyümölcsös csirkemell, bazsalikomos citromfűmártásban már a laikus számára is jelzi, hogy mire számíthat. 

[0_960] DSCI0174.JPG

Az ünnepi menű egyébként a következő volt, amelyet el kellett készíteniük a szakácsoknak, a pincéreknek pedig felszolgálni: marinált fogas és lazac, roppanós saláta ágyon. Tejszínes csirág leves sajtchipsszel, töpörtyűvel. Tűzdelt angolos hátszín brokkolis gömbpalacsintával, frittírozott burgonya mandulás kéregben, börösboros körte, barna gombamártás. Joghurtos kocka málnavelóvel, s ha a vendég kérte, akkor zárásként fekete kávé. 

[2_960] DSCI0192.JPG

Az ételek nagyon finomak voltak, a tálalás, kiszolgálás a pincérek tudásától függött. Általában jól sikerült, bár látszott, hogy a már jó ideje szakmában dolgozó szakemberek egy része ideges, illetve kisebb-nagyobb bakikat még ők is elkövetnek néha. A pincérnek nagyon sok mindenhez értenie kell. 

[1_960] DSCI0195.JPG

Vissza