HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

WWF Nagy Ugrás – Sajóörös

2015. július 7. (kedd) 09:14
 
Ugorjunk együtt az élő folyókért 2015. július 12-én (vasárnap) B.A.Z. megyei Sajóörösön!

A Nagy Ugrás az emberi és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének Európai kezdeményezése. Európa szerte több mint 500 helyszínen, százezrek ugarnak egyszerre a folyók vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre, Európa folyóira. Amellett, hogy a Nagy Ugrás jó móka és kiváló alkalom arra, hogy összehozzon közösségeket, a kezdeményezés egy nemes cél érdekében jött létre éppen 10 évvel ezelőtt, 2005-ben. Akkor az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson (Big Jump Europe) több mint 250.000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak be egyazon időpontban.


[1_960] wwf-sajooros.jpgA WWF kihívására válaszolva, vasárnap 10 megye, összesen 15 településén szervezik meg az Európai folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. A régiós országok közül nálunk lesz a legtöbb helyszín, így a természetes élővizekben gazdag Magyarország, július 12-ét egy igazi országos csobbanással ünnepli meg.

Sajóörös Község Önkormányzata csatlakozott a felhíváshoz, mellyel 2015. július 12-én, vasárnap délután 3 órakor vízbe ugrással fejezi ki kötődésünket lakóhelyünk folyója, a Sajó iránt. Az esemény a Sajó folyó partszakaszán kerül megrendezésre egy főzőversennyel és sportversennyel kiegészítve.

Várják azoknak a csapatoknak, baráti társaságoknak a jelentkezését, akik ezen a napon meg szeretnék mutatni főzőtudományukat. Nevezni 2015. június 29-től (hétfőtől) – július 09-ig (csütörtök) kitöltött nevezési lappal lehet. Nevezési lapok letölthetők Sajóörös honlapjáról www.sajooros.hu vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban, ahová a nevezési lapokat kérik leadni.

 

Vissza