HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Győzni mennek Kassára

2015. augusztus 12. (szerda) 11:41
 
A ralibajnokság második helyén álló miskolci Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón számára még maradt esély a magyar bajnoki címre. Ehhez azonban meg kell szerezniük a győzelmet a pénteken kezdődő Kassa ralin.

Morálisan mekkora pluszt jelent számukra, hogy egy ilyen, gondoktól teli évadban is van még esélyük a bajnoki cím megszerzésére?
Kazár Miklós: Mi mindig maximálisan felpörgünk egy versenyre, ráadásul a bajnoki cím megvédése volt a célunk a szezon előtt, így legfeljebb annyi pluszt ad ez a tény, hogy van még értelme kockáztatnunk, illetve gyorsan mennünk. Hátha egyszer ránk is mosolyog a szerencse…
Ferencz Ramón: Mi tényleg minden versenynek úgy vágunk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Most is mindent megteszünk a sikerért, hiszen mindenki pontosan tudja, a remény hal meg utoljára.

Előnyt vagy hátrányt jelent az, hogy ezúttal kizárólag aszfalton rendezik a versenyt?
K. M.: Szerintem előny, mert egy hete már versenyeztünk aszfalton, és a motorhibától eltekintve minden remekül ment.
F. R.: Igazából nekünk mindegy, hiszen a csapat aszfalton és murván is bizonyított már. Ami viszont feltétlenül előny lehet a számunkra, az az, hogy rendkívül gyorsak a kassai pályák, aminek gyors teljesítéséhez bizony bátorság kell. Mikiben megvan a vérmérséklet és a bátorság ehhez, úgy is mondhatnám, mi százhatvan felett élvezzük igazán…

A múltkor, a Baranya Kupán egy motorhibáig minden csodásnak tűnt. Sikerült-e kijavítani az autó erőforrását, azaz tökéletesen felkészített Mitsubishivel várják a rajtot?
K. M.: Új motor került a Mitsubishibe, így remélem nem lesz semmilyen gondunk. Egyébként ebben az évben ez már a harmadik erőforrásunk.

[0_960] kazár.jpg

A 41. Kassa Rali az idén része a magyar bajnokságnak is. Minden bizonnyal sok száz borsodi, miskolci rajongó kel útra, hogy megnézze kedvenceit. Ne feledjék, hogy a nyitott határok ellenére vinni kell a személy azonosítására alkalmas igazolványt, s ha kocsival utaznak, akkor nem kötelező, de nem árt a nemzetközi zöld kártyát kikérni a biztosítótól. A boltok, vendéglátóhelyek többségében kártyával is lehet fizetni, de azért nem árt eurót váltani. Szlovákiában a legtöbb élelmiszer, alkohol, fogyasztási cikk ára magasabb, mint Magyarországon, aki nem akar nagyon költekezni, az inkább csomagoljon hazait.

A facebookon is keresse a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!

Vissza