HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Védett madarakat fogott be

2015. augusztus 13. (csütörtök) 12:36
 
Egy ózdi férfi annyira szereti a védett madarakat, hogy haza is vitt belőlük párat. Pechjére a rendőrség ezt egészen másképpen értelmezte és kezdeményezték a vádemelést ellene.

Információnk szerint az uriember egy önkormányzati tulajdonú bérleményben lakik és hatósági ellenőrzést tartottak nála. Pechjére az ellenőr szabadidejében ornitológus lehet, mert kiszúrta, hogy védett madarakat tart és erről (be)jelentést is tett.

Természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság L. Norbert 22 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított befogott, majd lakásán tartott kilenc védett madarat, 4 tengelicét és 5 csízt. A madarak természetvédelmi értéke összesen 225. 000 forint. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán azzal érvelt, hogy azért tartotta otthonában a védett madarakat, mert szereti őket.

[0_960] tengelice.jpgTengelice (Fotó: internet)

Az ügyben folytatott nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségre.

A facebookon is keresse a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!

Vissza