HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Városünnep és ásványfesztivál Rudabányán

2015. szeptember 3. (csütörtök) 07:47
 
A Rudapithecus hungaricus lelőhelyéről és az ásványokról ismert borsodi településen nagyszabású ünnepi programot rendeznek pénteken és szombaton, amelyre a helyiek mellett a turistákat is várják. Minden startra kész, csak a jó idő bizonytalan.

Az ásványfesztivált  pénteken délelőtt fél 10-kor nyitják meg ünnepélyesen a Bányatörténeti Múzeumban. Az estig tartó rendezvény keretében emléktáblát avatnak a második világháborús áldozatok és a málenkij robotra elhurcoltak  előtt tisztelegve, lesz amatőr művészeti fesztivál, s természetesen a kijelölt helyen történő ásványgyűjtés is szerepel a programban. Különlegességnek ígérkezik  a bányatóban történő könnyűbúvár merülés amely a retró autós találkozóhoz és főzőfesztiválhoz hasonlóan szombaton is elérhető lesz.

[0_960] rudabanya.jpg

A szombati városnap zenés ébresztővel kezdődik reggel 7 órakor, amelyet ökumenikus istentisztelet követ. Az egész napos kavalkád keretében este 8-kor a Hooligans ad koncertet, amelyet St. Martin követ. A városnapok pedig tűzijátékkal zárul.

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!

Vissza