HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Borsodi zsaruk a déli határon

2015. szeptember 16. (szerda) 16:18
 
Már hetek óta csúcsra van járatva a rendőrség. Tekintettel a déli határon és a migránspk átvonulási útvonalain kialakult helyzetre mozgósították a teljes állományt. Rákérdeztünk megyénkből mennyi rendőrt vezényeltek el?

Tekintettel az elrendelt rendőrségi mozgósításra, illetve átcsoportosításokra, érdeklődöm, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állományából hány főt vezényeltek át a déli határszakasz védelmére, illetve hogyan sikerült a pótlásuk itthon? – kérdeztük  a rendőrség sajtószolgálatát.

„Az illegális bevándorlással összefüggő feladatok kezelésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságról vezényelt rendőrök szolgálati létszáma változó, az aktuális bűnügyi – operatív és közbiztonsági helyzet függvényében kerül meghatározásra” – válaszolta Dobi Tamás hadnagy, sajtóreferens. A mi olvasatunkban ez azt jelenti magyarul, hogy a szolgálat ellátáshoz szükséges létszám fölötti – tehát például szabadságról visszahívott – erőt küldik a déli végekre. Konkrét adatokat viszont úgy látszik nem kíván a rendőrség nyilvánosságra hozni

Ezen túlmenően fontosnak tartotta Dobi Tamás megerősíteni, hogy a főkapitányság a megye területén fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.

Vissza