HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Invázió

2015. szeptember 24. (csütörtök) 23:23
(Jeney Edit jegyzete) Ez bizony még csak a kezdet. Minden bizonnyal folyt. köv., hiszen az okok, a sokféle háború (a szíriai válság, az „arab tavasz” államok véderő nélküli anarchiává süllyesztése, Líbia szétbombázása, az Iszlám Állam nyers kegyetlensége stb.) következményei épp úgy nem tűnnek el a téllel, mint például az embercsempészeknek a megaprofithoz fűződő érdeke, vagy Németországnak a szíriai migránsok felé hangzó hívó szavának hatása.

De ha mindez valami varázsütésre vagy szemforgató, széplelkű uniós határozatok hatására megszűnne (nem fog!), akkor is megállíthatatlanul és egyre gyorsabban ketyeg Afrikában és Ázsiában a demográfiai bomba. Ötven évvel ezelőtt az arab országok lakossága harmada volt a mainak. A világ népessége mintegy húsz év alatt 5,7 milliárdról nőtt a jelenlegi 7,3 milliárdra, s ez a szám 2050-re, óvatos becslések szerint is eléri 9,3-9,6 milliárdot. Alapvetően ez lehet a migráció fő forrása, amelyről nemzetközi politikai nagyjaink nemcsak tudnak évtizedek óta, hanem sokan közülük e hatást jó dolognak is tartják. (Néhány éve például az ENSZ migrációs különmegbízottja a bevándorlást azért üdvözölte, mert az multikulturálissá teszi Európát, aláássa a homogenitását és az „ósdi” nemzetállamiságot.) A mi szemszögünkre lefordítva viszont az iszlámosodás annyit jelent, hogy 50-100 év alatt elveszíthetjük önmagunkat, saját nemzeti, európai identitásunkat. (A keresztyén gondolkodásmóddal és a balliberális akciózásokkal együtt.) S elolvadhat ezzel együtt az a fajta jóhiszemű vagy háttérből (meg) vezetett tolerancia is, ami az egésszel szemben védtelenné tesz bennünket. Ma Marseille 40 százaléka már muszlim, az EU központjában, Brüsszelben 2008 óta a legnépszerűbb újszülött fi ú név a Mohamed! És ne gondoljuk, hogy mi ez ellen védve vagyunk, hogy a hódítás megáll az országhatároknál. Ha Észak- és Nyugat-Európa megtelik, akkor jók leszünk mi is…

Talán arra mégis jó a mostani migrációs hullám, hogy előre vetíti a még nagyobb válság lehetőségét. Hogy sok fiatalnak felnyitja a szemét: kezdenek érdeklődni a közélet iránt, érzik, ez a játék most már bizony az ő bőrükre megy! Arra is rájönnek, hogy valamit változtatni kell ahhoz, hogy a lényeg megmaradjon. Szóval, hogy ne csak beleéljünk a nagyvilágba, hanem alakítsuk saját közösségi sorsunkat. Védeni kell Európát, ha kell kerítéssel, s meg kell erősíteni a szellemi immunrendszerünket is. S azért is kell segíteni Ázsiát, Afrikát, hogy ne ömöljön ki onnan az újabb és újabb emberözön. Pénzre, „paripára”, programra van szükség annak érdekében is, hogy egyrészt csökkenjen a világ szegényebbik felén a születésszám, másrészt az európai „bennszülötteknek” meg több gyermeke szülessen! Tudomásul kell venni: áldozatot kell vállalnunk, hogy ne váljunk áldozattá!

Vissza