HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Készen áll a világbajnokságra

2015. szeptember 24. (csütörtök) 23:32
 
"Csóka Nándor, a miskolci M1Fitness ökölvívója, lett az Európa bajnokság felnőtt bronzérmese. A fiatalember az elmúlt négy év alatt olyan szintre fejlődött, hogy az egész ország büszkén tekinthet rá”

kezdték a fiatal sportoló bemutatását az edzők: Váradi Gábor és Siroki Norbert a napokban megtartott sajtótájékoztatón. Az Újcsanáloson élő fiatal bokszoló nemrég tért haza Bulgáriából, az Ökölvívó Eb-ről, ahol harmadik helyezést ért el súlycsoportjában.

[2_960] 004.jpg

A Szamokov városban rendezett versenyen már az első mérkőzésén felhívta magára a figyelmet, ugyanis bravúrosan legyőzte török ellenfelét, aki már több alkalommal szerzett érmet Európa- és világbajnokságon. Második meccsét egy – nagyon kellemetlen technikával bokszoló – belga sportolóval vívta, harmadik ellenfele pedig a jelenlegi világbajnok, bolgár ökölvívó volt.

A szoros mérkőzésen Csóka Nándor alul maradt, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az első ringbe szállás után megsérült, és mindhárom ellenfelével repedt jobb kézzel bokszolt. A bulgáriai siker után a következő állomás az október 5-én kezdődőkatari világbajnokság lesz, amelyre elszántan készül a fiatal sportoló.

[1_960] 003.jpg

(balról-jobbra)  Csóka Nándor, Siroki Norbert /edző/, Váradi Gábor /edző/ 

Naponta két edzése van: délelőtt az állóképességét fejleszti, a délutáni kesztyűs meccseken pedig a technika és a taktika csiszolásán dolgozik edzőivel.

Az októberi világbajnokságon szerzett érem automatikusan kvalifikációt jelenthet a 2016-os riói olimpiára, a tét tehát nem kicsi! 

 

R. Tóth Kata

fotók: Kulcs Magazin

Vissza