HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Borsod megyei hétvégi programok (10.10-)

2015. október 10. (szombat) 08:08
 
B.A.Z. megyei családi programok közül tallóztunk, amikhez kellemes kikapcsolódást kívánunk.

[2_180] szureti.jpgSzüreti Mulatság 2015. okt. 10 (Szo) Tiszaújváros-Tiszaszederkény "Villa Scederkyn" Tájház, Bocskai útt 33. Ebben az évben is megrendezésre kerül a tradicionális hangulatú rendezvény amire a szervezők mindenkit szeretettel várnak. A programban helyet kapott citera zenekar, Losonczy Róbert néptánc bemutatója, Nagy Gábor mesemondó meséi, Kovács Nóra koncerje..stb. 13 órától ebéd.  A rendezvény ideje alatt: szőlőpréselés, must, krumplilángos kóstolgatás, játszóház, népi mesterségek vására és bemutatója.

Bükkszentkereszti Gombanapok Főzőverseny 2015 október 10 - 11 (Szo-V) (Bükkszentkereszt , Kossuth u. 41.) Bükkszentkereszt Önkormányzata és a MNGSZ Miskolc és Környéke Régiója 2015. év Szent Mihály napjának tiszteletére, gombából, gombával készült, ételek versenyét hirdeti meg, amatőr résztvevőknek.

Mindszent Havi Mulatság 2015 Szüret Bodrogkeresztúrban 2015 okt. 10. (Szo) Tokaj-Hegyalja szívében, Bodrogkeresztúron hagyományosan minden ősszel megrendezik a Mindszent Havi Mulatságot. Az idei program sem nélkülözi a tradíciókat, így ismét főszerep jut a hegyaljai boroknak! A rendezvény alatt több helyszínen is bőven nyílik majd lehetőség a kóstolásra, ugyanis a helyi borászatok ezúttal is felvonultatják Tokaj-Hegyalja borainak legkiválóbbjait, miközben táncházzal, koncertekkel és valódi magyar ízekkel kedveskednek az oda látogatóknak. Ezen a napon kerül sor Magyarország egyetlen borecet múzeumának hivatalos megnyitójára is a Borecet Műveknél. Persze a gyerekeket is érdemes elhozni Bodrogkeresztúrba, hiszen számos színes és szórakoztató program várja a legkisebbeket!

[1_180] lekvar.jpgTele Kamra Ünnep 2015 Trizs 2015. okt. 10. (Szo) Ismét megrendezésre kerül a Tele Kamra Ünnep, október 10-én. Kis település, kis őszi összejövetel, mielőtt beszorulnánk a házakba, szobákba, még egyszer a szabad ég alatt - ha lehet - játszunk egy jót.

Vasútmodell Kiállítás 2015. okt. 8-11. (Cs-V) (Miskolc, VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház) 14. Vasútmodell Kiállítás, a   Miskolci Vasútmodellezők Egyesülete közös szervezésében. A kiállítást az idén kísérő, kiegészítő programelemekkel teszik izgalmassá és szórakoztatóvá. A gyermekek és a felnőttek közelebbről megismerkedhetnek a vasút és a modellezés világával. A kisebbeket játszóház várja, a nagyobbak több méretarányban épített modulrendszerű és szobai terepasztallal ismerkedhetnek. A kiállításon megtekinthetőek a MÁV és Európa országainak különféle járművei. A vasútmodellek mellett makettek is láthatóak lesznek. (pl. harcjárművek, repülők, autók, fantasy figurák…stb.)

Tokaj-Hegyalja Piac 2015. okt. 11. (V) (a Sárga Borház Csárdánál, Disznókő-dűlő a 37-es főút Tokaji elágazásánál) - Dűlőfutás és bon-bomba. - Kézműves piac Tokaj-Hegyalján. A vidék egyedi minőségű, kis mennyiségben előállított élelmiszerei: friss és feldolgozott zöldségek, gyümölcsök, tehén-, juh- és kecskesajtok, húsáruk, sonkák, mangalica kolbászok, olajok, ecetek, kenyér és péksütemény, tönkölybúza termékek, mézek, biotermékek, lekvárok, szörpök. Kézműves termékek: kerámia, faáru, nemez, gobelin, szappan, kovácsolt vas, ékszerek, népi gyermekjátékok, bőrműves termékek.

Vissza