HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Uzsoráson akcióztak a kommandósok

2015. november 6. (péntek) 14:37
 
A rendőrök egy ózdi férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint uzsorakamatra adott kölcsönökkel taszította kilátástalan helyzetbe a rászorulókat.

Zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Ö. Zoltán 46 éves helyi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított november 4-ei elfogását megelőzően több sértettel - azok rászorultságát kihasználva - anyagi haszonszerzés végett aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötött készpénz, illetve élelmiszer kölcsönadására. Az irreálisan magas kamatokat törleszteni nem tudó adósokat pedig a testi épség elleni súlyos fenyegetéssel „ösztönözte” a folyamatos fizetésre, illetve törlesztésre.

[0_960] ozduzsora_1.jpg


A terheltet a Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen fogták el, majd állították elő a rendőrségre.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az ózdi férfit, egyben előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről! 

Vissza