HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tisztelet, köszönet a véradásért

2015. november 24. (kedd) 20:52
 
A véradás napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete nagyszabású ünnepséget rendezett kedden, késő délután a Megyeháza Dísztermében, ahol köszöntötték a jubiláns véradókat.

Dr. Breitenbach Géza, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének az elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy ez a nap a véradókról szól, akik minden elismerést megérdemelnek. „Mindig csodálattal nézem a számokat, 10, 25, 50, 75, 100, 110… ennyiszer nyújtották oda a karjukat.”  
[3_960] IMG_9261.JPGTörök Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a vendégeket. „Ha jót teszel, tedd csak a jóért” – idézte Goethét, a nagy német költőt, majd kijelentette: „Minden egyes véradással jót tesznek a magyar társadalommal. Ennek köszönhetően nem kell vérhiány miatt elhalasztani fontos műtéteket, időben el tudják látni az orovosok a balesetek sérültjeit és a betegeket.” Az ő köszönetüket is továbbította a véradók felé, akik miközben segítenek egy különleges, megfizethetetlen érzést kapnak cserében, hogy adni jó!

A rendszeres véradóknak köszönhetően biztonságos Borsod-Abaúj-Zemplén vérellátása. Az alkalmat megragadva megköszönte a Magyar Vöröskereszt véradással kapcsolatos szervező, népszerűsítő munkáját.

[0_960] ver2.JPG

Dr. Molnár Attila, a Miskolci Területi Vérellátó főorvosa ugyancsak érzelmekkel teli beszédében kiemelte, hogy ez a nap valóban az ünnepről, a köszönetről szól. A vér jelenleg pótolhatatlan és még jó ideig így is marad, ezért különösen fontos amit tesznek. „Önzetlenek, segítik a vérkészítményekre szoruló embertársaink gyógyulását.” Ezért megismételte, amit minden egyes véradás után elmond az adományozónak: hála, köszönet!
[2_960] IMG_9381.JPGA beszédeket követően a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola diákjai adtak kulturális műsort.  Az összeállításban az Ismerős Arcoktól Wass Albertig  számos alkotót idéztek meg – nagy sikerrel.

[1_960] IMG_9465.JPG

A  program zárásaként elismeréseket adtak át a jubiláló véradóknak.

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!

Vissza