HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Miskolci adventi forgatag

2015. november 29. (vasárnap) 16:24
 
A vasárnapi ebéd után sok miskolci polgárhoz hasonlóan kinéztünk a Szent István téren lévő adventi vásárba. A többség inkább csak sétált, nézelődött a virágóra helyén felállított adventi koszorú körül, vagy a vásárosok bódésorán. A kisgyerekeknek köszönhetően a körhintás szép forgalmat bonyolított.

Érdekes módon a tévesen műjégpályának aposztrofált műanyag korcsolyapálya viszont jó ideig teljesen üres volt, aztán jött két gyerekes család, s megindult a csetlés-botlás. Valószínűleg az igazi műjégpályán, a Népkertben sokkal nagyobb volt a forgalom, ami érthető is, hiszen az más méret, más élmény. Jövőre érdemes lesz megfontolni, hogy valami más, érdekesebb meglepetéssel kedveskednek a gyerekeknek.

[0_960] DSCI0606.JPG

Az innivaló, mint láttuk fogyogatott, hiszen tudjuk, hogy a hűvös időben jól csúszik egy kis meleg itóka, s  naplemente után a forraltbor forgalom nyilván csak elemkedni fog. Akárcsak a díszkivilágításban gyönyörködő sétálók száma. A koszorú szép lett, az esti gyertyagyújtás után biztos különleges élményt ad a vibráló fény. Elsőként egy lila gyertyát gyújtanak meg, amely a hitet jelképezi. 

[2_960] DSCI0596.JPG

Az iskolák által feldíszített mini fenyők jól sikerültek. Külön színt visznek a tér életébe. A miskolciak által jól ismert betlehem a park egy csendes részére került, de így is  meg-meg állnak előtte, s nyugodtan elmélkedhetnek, elmondhatnak egy imár. Ne feledjük az advent lényege a lelki felkészülés lenne a karácsonyra, a szeretet ünnepére.

[3_960] DSCI0605.JPG

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!  Képgaléria itt érhető el!

Vissza