HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

A választási tudnivalókról egyeztettek

2016. január 27. (szerda) 10:33
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda január 26-án a Megyeháza Dísztermében választásszakmai értekezletet tartott a megye helyi választási irodáinak vezetői – a települési önkormányzatok jegyzői – részére.

Dr. Kovács János megyei főjegyző, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda vezetője köszöntötte az értekezleten megjelenteket. A Nemzeti Választási Irodát Péteri Attila elnöki főtanácsadó, dr. Mucsi Tamás főosztályvezető és Ladikné Szabó Marianna főosztályvezető-helyettes képviselte.

A helyi választási iroda vezetői Tóthné dr. Majoros Mária előadásában az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának jogi aspektusairól és gyakorlati tapasztalatairól kaptak tájékoztatást.

A Területi Választási Iroda vezetőjének pénzügyi helyettese, Czeglédiné Vitárius Ágnes az időközi választások költségeinek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről szóló szabályozást ismertette.
[1_960] jegyzoi1.jpg
A választásszakmai igazgatás informatikai támogatásáról Bubán Márton, a Területi Választási Iroda vezetőjének informatikai helyettese tartott előadást, melynek keretében ismertette az informatikai rendszer lényeges elemeit, a fejlesztési elképzeléseket és a választási irodák feladatait.

Dr. Mucsi Tamás főosztályvezető a választási igazgatást segítő informatikai rendszer közeljövőben történő változásairól szólt, továbbá felvetette, hogy a helyi népszavazásról a mai értekezleten ugyan nem esett szó, de amennyiben szükséges, szakmai segítséget nyújtanak ezen a területen is a helyi választási irodák részére.

A választási értekezlet Dr. Kovács János zárszavával ért véget.

Vissza