HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Három megyében is csalók járnak

2016. január 31. (vasárnap) 08:57
 
Újra megjelentek a magukat a gázszolgáltató szakembereinek kiadó csalók Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

Ismét kötelező modernizálásra és karbantartásra hivatkozva próbálnak meg előleget beszedni a Tigáz fogyasztóitól - közölte a gázszolgáltató cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a csalók arra igyekeznek rávenni a fogyasztókat, hogy cseréltessék ki gázberendezéseik csöveit, vezetékeket és egyéb tartozékokat, mondván, azok nem felelnek meg az uniós szabványoknak, illetve vásároljanak szén-monoxid-jelző készülékeket.

[1_960] gazora2.jpg

A beígért fejlesztésért előleget kérnek, és a valós piaci áraknál lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket vagy nem megfelelő minőségű eszközöket. A Tigáz közleménye szerint a csalók megjelenéséről a cég tájékoztatta a rendőrséget. A csalók jellemzően idős, tájékozatlan vagy a cselekvőképességükben korlátozott embereket szemelnek ki.

A társaság felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy a Tigáz nem foglalkozik szén-monoxid-jelző berendezések értékesítésével, nem végez karbantartási munkát a fogyasztó tulajdonában lévő vezetékrendszeren vagy berendezéseken, továbbá munkatársai és megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére.

(MTI)

(fotó: illusztráció)

Vissza