HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Bükkábrányi eredmények és a tervek

2016. február 18. (csütörtök) 23:09
 
Bükkábrány megyei viszonylatban közepes méretű település a közel 1700 lakosával. A bányaüzemnek, valamit számos kis- és közepes vállalkozásnak köszönhetően az emberek többségének van munkája.

A munkanélküliség az országos átlag alatt van. Az elmúlt évről és az idei tervekről kérdeztük Szalai Szabolcs polgármestert.

Az önkormányzat működése stabil. A 2015-ös évben a legfontosabb feladataink a 2007–2013-as európai uniós pályázatok lezárása, valamit a következő ciklus fejlesztéseinek az előkészítése volt. 2007 és 2015 között összességében közel 700 millió Ft értékben valósultak meg fejlesztések. Megújult többek között az óvoda, elindult a bölcsőde korszerűsítése, felújítottuk az általános iskolát, a sportöltözőt, az orvosi rendelőt, új főtér, műfüves pálya és ovifoci pálya került kialakításra, emellett több út fel lett újítva. 2015-ben a legnagyobb projektünk a „Bükkábrány egyes közintézményein napelemes rendszer kiépítése” volt, amely mellett két elektromos autótöltő is üzemel.

[1_960] 02.jpg

Természetesen nagy gondot fordítunk intézményeink zavartalan működésére is. Bükkábrány a Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatal székhelytelepülése, hozzánk tartozik Borsodgeszt, Kács és Vatta. Emellett üzemeltetjük a Bükkábrányi Napsugár Óvodát és Bölcsődét, a Központi Konyhát valamint folyamatosan támogatjuk az Arany János Általános Iskola, a helyi civilszervezetek, sportegyesületek és egyházak működését. A következő időszak legnagyobb fejlesztési terve a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, amely Bükkábrány gesztorságával valósulna meg 6 településen. Szeretnénk bővíteni a település határában lévő iparterület, valamint felújítani a nemrégiben megyei értékek közé felvett Bányász Emlékházat.

A közintézményeink közül egyedüliként az önkormányzati hivatal épülete maradt ki a felújításból, ennek az energetikai korszerűsítésére is a Területi Operatív Program adhat majd lehetőséget. A célunk, hogy a település számára minden elérhető forrást maximálisan ki tudjunk használni. Törekszünk arra, hogy Bükkábrány élhető és vonzó község legyen és a lakosok azt érezzék, hogy „Mindenhol jó, de legjobb itt”.

Vissza