HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Győzelem a jégkorong vb-n!

2016. május 14. (szombat) 17:42
 
A helyzeteit jól kihasználó és parádésan védekező magyar válogatott, soraiban két Jegesmedvével - története során először - 5-2-re legyőzte a fehérorosz csapatot az oroszországi jégkorong-világbajnokság szentpétervári csoportjának hatodik fordulójában, így maradt esély a bennmaradásra.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesének - amely a 16-os mezőnyben egyedüliként állt pont nélkül - csak úgy maradhatott lehetősége a bennmaradásra, ha a szombati találkozón győz. Az első két harmadban nemcsak védekezésben, hanem támadásban is remekelt a válogatott, így elhúzott 4-2-re. A záró játékrészben  üres kapus góllal állította be a végeredményt. A magyar csapatban két diósgyőri is, a honosított Dudás és Sagert is jégre lépett.

[1_960] hubelarus.jpg(Photo by Minas Panagiotakis/HHOF-IIHF Images)

A magyarok, akik legutóbb az 1939-es elit vb-n szereztek pontot, hétfőn a németek ellen közép-európai idő szerint 19.15-kor kezdődő összecsapással zárják a vb-t. Vereség esetén akkor marad benn a válogatott, ha a fehéroroszok kedden nem szereznek pontot a franciák ellen.

(MTI- Kulcs Magazin)


Vissza