HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Hogy minden gyermek mosolyogjon

2016. május 19. (csütörtök) 07:47
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fidesz Női tagozata idén első alkalommal szervez gyermeknapot, amelynek keretében átadják a beteg gyerekek javára gyűjtött adományokat.

A főleg játékokból álló ajándékcsomagot Kmochné Bálint Enikő rudabányai édesanya ajánlotta fel. A Fidesz Női tagozatának megyei elnöke – Bánné dr. Gál Boglárka (képünkön) – elmondta, az adományokat a megye különböző kórházaiba tervezik eljuttatni.

„Úgy vélem, fontos, hogy ezen a napon minden kisgyermek különlegesnek érezze magát, nem képezhetnek kivételt ez alól azok sem, akik kórházban kénytelenek eltölteni a gyereknapot. Kezdeményezésünk célja az volt, hogy mosolyt csaljunk a beteg gyermekek arcára is.”

A felajánlások átadása várhatóan május 30-án lesz, és részt vesz rajta Pelczné dr. Gáll Ildikó, az EP alelnöke, a Női tagozat országos elnöke is. Nem ez az első adománygyűjtő akció, amelyet a szervezet a gyerekek részére kezdeményezett.

Tavaly a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ alapít ványa számára gyűlt össze több millió forint a helyi vállalkozók segítségével, decemberben pedig civil felajánlásoknak köszönhetően, játékadományokat adtak át miskolci óvodákban.

Vissza