HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Borsodi droglabor ukrán melósokkal

2016. június 23. (csütörtök) 14:30
 
Heroin alapanyag gyártó droglabort számolt fel közös akciójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Rendőrség. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei illegális üzembe Ukrajnából szállítottak munkásokat, akiknek a droglabor egyik helységében alakítottak ki szállást. (Frissítve!)

A közös akcióról pénteken számolnak be a hatóságok. A sikeres nyomozást nyilván megkönnyítette, hogy megyénkben még feltűnik a lakosságnak, a hatóságoknak, ha nem turistának látszó külföldiek töltenek el hosszabb időt...

[0_960] heroin.jpgA kép illusztráció

A hatóságok pénteken kiadott közleményét az alábbiakban közöljük. Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális droglaborban ukrán munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága egy magyar és ukrán elkövetői kört azonosított, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű vágott dohány illegális előállításával foglalkoztak. A pénzügyi nyomozók tudomására jutott, hogy a bűnszervezet tagjai egy olyan berendezést állítottak össze, ami alkalmas lehet kábítószer előállítására is. A NAV ezért felvette a kapcsolatot a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival, és közös akcióban ellenőrizték a telephelyet.

A házkutatás során megállapították, hogy az elkövetők nem vágott dohány állítanak elő, hanem ópiát származékot gyártanak. A kábítószernek minősülő anyagot szárított mák oldószeres feloldásával, préselésével, majd a préselt termék főzésével kapták, melyet akár heroin készítéséhez is használhattak volna a későbbiekben. Az illegális szert külföldre szánták.

A rajtaütést követően a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat. A telephelyen találtak alapján jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya egy 44 éves férfi és hat társával szemben. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

Vissza