HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Pontos kövesdi kezdés

2016. július 17. (vasárnap) 08:08
 
Megnéztük a matyó focit. Mezőkövesden minden adott a nyugodt szakmai munkához, az országos rossz idő ellenére még a nap is kisütött a szombat késő délutáni kezdésre. Az idénynyitó találkozón a két újonc lépett pályára. A Kövesd még sosem győzte le tétmeccsen a Gyirmótot, ami most sem jött össze. A mutatott játék alapján reális 2-2-es döntetlen született. A DVTK Felcsúton lép pályára a Videoton ellen.

A találkozó előtt sajtótájékoztatót tartott a klub vezetése. Tállai András elnök örömmel mondta, hogy büszke az elért eredményekre, a feljutásra, a megújult stadionra és a stabil háttérre.  Őszintén beszélt a pénzügyekről is. Az éves költségvetésük várhatóan 700-800 millió forint közt fog mozogni, ezen belül a legnagyobb tétel az MLSZ normatív és eredményességi támogatása, amiből mintegy 350 millió forintot vár, az önkormányzati támogatás éves szinten 120 millió, amit még meg is emeltek, s van 10-15 kisebb szponzor. Az alkalmat megragadva bejelentette, hogy a Cronus Kft. lett a főszponzor, a nevük megjelenik a mezen és a reklámtáblákon. Kósik János tulajdonos, ügyvezető elárulta magáról, hogy bükkábrányi származású, valamikor focizott is, s Borsod, a kövesdi járás a hazája, ezért szponzorálja a matyó csapatot. Egy kis csapat is okozhat nagy örömet, azt kell megcsinálni Kövesden kicsiben, mint amit a válogatott elért az Eb-n. Személy szerint a 7-10. helyre várja a csapatot.

[1_960] DSCF7167.JPG

Természetesen az elnököt is megkérdeztük a hivatalos elvárásról. "A 10-ben benne leszünk, mert akkor benn maradunk"- vágta rá Tállai András. Ezt követően elmondta, hogy az igazolások éa Pintér munkáját látva most nyugodt és személy szerint a nyolcba várja a Mezőkövesdet. A sajtőtájékoztató az elnök és főszponzor baráti kézfogásával ért véget, s kezdődhetett is a meccs a két újonc közt. Azt a Gyirmótot fogadták a matyók amelyet tétmeccsen még sosem győztek le.

[3_960] DSCF7272.JPG

Mezőkövesd, 2548 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Strestík (23., 88.), illetve Lengyel (67.), Vass (86.). sárga lap: Devecseri (64.), illetve Szegi (44.), Nagy O. (83.)

[0_960] DSCF7284.JPG

Mezőkövesd- Zsóry FC: Dombó - Vári, Szeles, Devecseri, Fótyik - Egerszegi, Nicorec, Orosz M. (Baracskai, 64.) - Bacelic-Grgic (Tóth B., 55.), Sós (Pauljevic, 78.), Strestík

Gyirmót FC: Sebők - Szekeres, Balogh, Présinger, Lengyel - Vass, Kiss, Madarász, Filkor (Máté, 60.) - Simon An. (Simon At., 84.), Szegi (Nagy O., 71.)

Az első félidő inkább a Kövesdé volt, amit egy szép kiugratást követő  gól is jelzett, a második a Gyirmóté. A nagyon beálló hazaiak ellen addig járatta a labdát a Gyirmót amíg megtalálták a "tolódáson" a lyukat. Egy durva védelmi hibát követően a hajrában a vezetést is megszerezték. Ekkor kitámadtak a hazaiak és a sírból sikerült visszahozni döntetlenre a találkozót. Megmentettek egy pontot, de az egész meccset nézve elvesztettek kettőt.

A DVTK-ra ma este nehezebb ellenfél vár. Felcsúton lépnek pályára a Videoton ellen 18 órai kezdettel. A találkozót megtekinthetik az m4 sportcsatornán.

***

A DVTK rosszul kezdett. Egy kapushibát követően Feczesin szerzett vezetést az 1. percben a Videotonnak, amit Bognár előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte a vendégeknek. A hajrában Lipták kiállítását követően emberhátránybe került a DVTK. A vendégek beszorultak, de egy kontrát követően büntetőhöz jutottak. Bognár lövését a kapus hárította, az eredmény nem változott. A Diósgyőr megnyerte a találkozót.

 

 

 

Vissza